​Valentino cipő
A Maison Open és Rockstud Untitled tornacipők környezettudatos átalakítást kaptak.

Tavaly májusban az olasz Valentino divatház már bejelentette, hogy 2022-ben a termékei mellőzni szőrmementesek lesznek, ám úgy tűnik, hogy nem ez volt az egyetlen környezettudatos és felelős húzásuk.

A vállalat most dobta piacra a Valentino klasszikus Open és Rockstud Untitled tornacipőinek újragondolt változatait, amelyek részben újrahasznosított és bioalapú anyagokból készültek.


Valentino

Az új „Open for a Change" projekt részeként a cipők felsőrésze és oldalsó pántjai a bőr helyett viszkózból és kukoricából származó műanyagból készültek. Minden modell fűzője újrahasznosított poliészterből készült, talpa pedig részben újrahasznosított gumiból. Emellett a Valentino védjegyének számító szegecsek mindkét modellnél újrahasznosított nejlonváltozatban pompázik.

A férfiaknak szánt Open tornacipők oldalsó sávszínekkel rendelkeznek zöld és fekete színben; van egy csík nélküli változat is azok számára, akik inkább a letisztultabb megjelenést kedvelik. A Valentino elmondása szerint még a cipők csomagolása is teljesen újrahasznosított. Pamutból és papírból készültek, utóbbi a Valentino szerint fenntarthatóan kezelt erdőkből származik.

Valentino

A Robb Report cikke szerint mindkét újragondolt fazon a tavaly októberi párizsi divathéten debütált a márka Rombaut butikjában elhelyezett ideiglenes installáció részeként. Viszont a tornacipők mostantól világszerte a Valentino butikokban és online is kaphatóak, az Open kiadások 690 dollárba, azaz nagyjából 216 ezer forintba, a Rockstud Untitled tornacipők pedig 850 dollárba, azaz 255 ezer forintba kerülnek.


A figyelmetekbe ajánljuk