india lány áll háttal a taj mahal előtt

Lista a világ legjobb úti céljairól, hogy ha vegán vagy!


Manapság talán egyszerűbb, de még sokszor mindig nincs könnyű dolguk azoknak akik vegetáriánusok vagy vegánok. A steakektől a tengeri gyümölcsökig, az állati eredetű étrend a világ társadalmainak túlnyomó többségében a normát jelenti. Persze számos ország egyre jobban odafigyel a vegánok étkeztetésére, de sok más helyen a lehetőségek még mindig elég korlátozottak.

Mégis, az étrend környezeti és egészségügyi előnyeinek köszönhetően – nem is beszélve az állatokkal szembeni kegyetlenség jelentős csökkenéséről –, mind a vegán, mind a vegetáriánus étrend egyre népszerűbb. Hol vannak tehát a legjobb úti célok, ahová érdemes ellátogatni, ha növényi étrendet követsz? Nos, az Asher & Lyric utazási blog tanulmányából kiderül.

Rengeteg adatelemzéssel elkészítették a „vegán utazási indexet", amely 37 országot rangsorol a vegák és vegánok számára legjobb és legrosszabb országok között.

A tanulmány megvizsgálta, hogy a lakosság hány százaléka vegetáriánus/vegán, majd ezt az adatot kombinálta az egymillió éves turistára jutó vega/vegán éttermek számával. Ezt az információt aztán összehasonlították az ország egy főre jutó gyümölcs-, zöldség-, hüvelyes-, hús- és halellátottságával.

A tabella élén pedig India áll. Ami, nem túl meglepő, hiszen az óriási ország hatalmas gyümölcs- és zöldségkínálattal rendelkezik, és viszonylag kevés húst és tengeri herkentyűt fogyasztanak.

A&L top tízes listája pedig a következő:

  1. India
  2. Mexikó
  3. Brazília
  4. Vietnam
  5. Izrael
  6. Kína
  7. Görögország
  8. Thaiföld
  9. Szlovénia
  10. Olaszország
A figyelmetekbe ajánljuk