Madrid, Spanyolország
Fotó: Florian Wehde/Unsplash

A spanyol főváros lehet az egyik legnépszerűbb úti cél

Letaszíthatják trónjáról Franciaországot: ez az európai ország lehet a legnépszerűbb úti cél

Ha Franciaországra gondolunk, eszünkbe juthat az Eiffel-torony, a Moulin Rouge, a gyönyörű kastélyok és a kiváló borok. Ezek után nem csoda, hogy immár hosszú évek óta Franciaország a legnépszerűbb a turisták körében – de úgy tűnik ez nem sokáig lesz így.Bár sokan azt mondják, hogy a franciák cseppet sem barátságosak a külföldiekkel, ennek ellenére évek óta az ország vezet a legtöbb turistát vonzó desztinációk listáján: Franciaországba ugyanis évente több mint százmillióan látogatnak, amivel messze megelőzik a többi államot.

Ajánljuk figyelmedbe! Újabb szabállyal szorítanák vissza a túlturizmust a spanyolok népszerű városában

Barcelona

Barcelona a kutltúra szerelmeseinek egyik kedvence Európában

Fotó: Shutterstock

A Time Out azonban most a Google és a Deloitte kutatása alapján arról számol be, hogy

Spanyolország hamarosan felkapaszkodhat az első helyre

– írja a Drive.

Az előrejelzések alapján ugyanis a mediterrán országban 2040-re évente több mint 110 millió turistára számítanak, ami a mostani számokhoz képest 24 százalékos növekedést jelentene. A spanyolok egyébként már idén is rendkívül jól teljesítenek, ha turizmusról van szó: 2024 márciusában 6,3 millió ember érkezett az országba, ami 21 százalékkal több az egy évvel korábbi időszakhoz képest.

Ráadásul ez a növekedés az ország bevételein is meglátszik, hiszen ugyanezen idő alatt a látogatók 8,65 milliárd eurót költöttek, ami 29,7 százalékkal magasabb 2023-hoz képest.

A szakértők szerint semmi meglepő nincs abban, hogy Spanyolország egyre népszerűbb az utazni vágyók körében. Az országban ugyanis egy évben körülbelül háromszázra tehető a napsütéses napok száma, miközben folyamatosan hatalmas összegeket ölnek a turizmusba.

A figyelmetekbe ajánljuk