városlátogatás
Getty Images

Pénztárcabarát városlátogatás? A 10 legolcsóbb európai főváros

Magyar viszonylatban a lista kicsit torzít, de inspirációnak tökéletes, ha az olcsó nyári városlátogatásokon gondolkodunk.

Az egyre növekvő megélhetési költségek miatt sokan a nyaraláson spórolnának: az utazók vagy olcsóbb megoldáson gondolkodnak, vagy teljesen lemondanak róla. Ha az előbbi kategóriába tartozunk, akkor a jó hír, hogy több európai városlátogatás is kivitelezhető anélkül, hogy a gatyánk is rámenne. Ezt bizonyítja a Gambling 'N Go pénzügyi szakértő által elvégzett elemzés is, amiben megvizsgálták Európa fővárosait, hogy megtalálják a tíz legolcsóbb európai városlátogatás.

Ez is érdekelhet: Olcsón utazni? 6 tipp, hogy garantáltan a legjobb repülőjegyet vegyük meg!

A lista magyar viszonylatban annyit torzít, hogy az elemzésben a londoni repülőterekről induló repülőjegyek árát vették figyelembe, de ezen kívül még megvizsgálták a szállodai árakat és a két személyre szóló háromfogásos étkezések árait egy középkategóriás étteremben.

Az elemzés szerint a lengyel Varsó a legolcsóbb európai főváros egy városlátogatásra. Ez jó hír a magyaroknak is, hiszen Budapestről is könnyen eljuthatunk a lengyel fővárosba, ahol a híres lengyel éttermek mellett a város gazdag történelmét is megismerhetjük.

Olvasd el ezt is! Ezek Európa legolcsóbb nyaralóhelyei 2023-ban

A második helyezett Spanyolország fővárosa, Madrid lett, amely idén Pablo Picasso előtt tiszteleg a városszerte megrendezett kiállítások és események fesztiváljával. Ha még nem voltunk a városban, akkor az elegáns sugárutaknak, a buja, zöld parkoknak és a híres múzeumoknak köszönhetően garantáltan beleszeretünk majd.

MadridMadridShutterstock


A lista harmadik helyezettje a bulgáriai Szófia, ahová a (londoni) repülőjegyek, az étkezés és a szállodai tartózkodás 228 euróba kerül, nagyjából 85 ezer forintba. Szófia igazi építészet kincs; a városban hagymakupolás templomok, mecsetek az oszmán birodalomból, hegyi kilátás és még sok más látnivalóval találkozni.

Sz\u00f3fia

Szófia

Shutterstock

Nem meglepetés, hogy a listára Budapest is felkerült: a Gambling 'N Go szerint egy Londonból érkező utazónak 232 eurót kell kifizetnie egy városlátogatásra, azaz nagyjából 87 ezer forintot. Az elemzés külön kiemelte az olcsó szállodai szobákat: egy szállodában töltött éjszaka átlagosan 32 euróba, nagyjából 12 ezer forintba kerül, így a brit turisták elég olcsón megúszhatják az itt tartózkodást.

Európa 10 legolcsóbb fővárosa a Gambling 'N Go szerint 

  1. Varsó, Lengyelország;
  2. Madrid, Spanyolország;
  3. Szófia, Bulgária;
  4. Riga, Lettország;
  5. Prága, Csehország;
  6. Budapest, Magyarország;
  7. Bécs, Ausztria;
  8. Berlin, Németország;
  9. Bukarest, Románia;
  10. Róma, Olaszország.


A figyelmetekbe ajánljuk