Megéri a hosszú utazást: megválasztották Ázsia legmenőbb utcáját

Megéri a hosszú utazást: megválasztották Ázsia legmenőbb utcáját

Az év elején egy magazin 20 ezer városlakót kérdezett meg a világ minden tájáról arról, hogy milyen érdekességek, látnivalók találhatóak meg a városukban.


A TimeOut magazin munkatársai több ezer válaszból állították össze a világ legfelkapottabb, legtrendibb utcáinak listáját, amelyet aztán globális szakértői hálózatuk hozzájárulásával kombináltak. Végül a montreáli Rue Wellington végzett az élen, de van a listán egy utca, amiről feltétlenül tudnod kell: tajpeji Yongkang utcája.

A Yongkang a világ negyedik, emellett Ázisa legmenőbb utcája lett.

De miért ilyen király hely a Yongkang? Először is az ételek miatt. Az utca tele van olyan éttermekkel, amelyek a nap bármelyik étkezéséhez és hangulatához illenek. Az utcai árusok és a csúcséttermek mellett a Yongkangon találhatóak a város híres desszertboltjai is.

Aztán ott vannak a bárok. Az utóbbi években a kisüzemi kézműves sörház, a Zhang Men Brewery fejlődése révén egyre több igényes bár nyílt meg, az utca pedig tele van butik kávézókkal és teaházakkal, amelyek hagyományos teákat, valamint a világ minden tájáról származó kávébabokból készült főzeteket kínálnak.

A shoppingolásról se feledkezzünk meg: a fénylő utcai lámpák és feliratok lángjain átvágva a Littdlework alternatív kézműves termékeivel és az ehető szuveníreket és helyben készült kézműves termékeket árusító apró boltok útvesztőjével találkozhatsz.

Forrás: TimeOut


A figyelmetekbe ajánljuk