Hotel.

Így lesz igazán biztonságos a szállásunk egy volt titkosügynök szerint

Tracy Walder – aki az FBI különleges ügynökeként és a CIA tisztjeként is dolgozott – elmesélte, milyen extra óvintézkedéseket kell tenni ahhoz, hogy a szállásunkat a lehető legbiztonságosabbá tudjuk tenni.


Mielőtt bármilyen – akár külföldi – útra elindulna, a 44 éves volt ügynökutánanéz az úti céljának a terrorfenyegetettség szempontjából, és beállít egy alkalmazást, amely vészhelyzet esetén értesíti a hozzá közel állókat a tartózkodási helyéről. Továbbá gondoskodik arról, hogy a poggyászában elhelyezzen egy Apple Air Tag-et, azaz egy Bluetooth-os nyomkövetőt. A 8 éves lánya is visel egy ezzel ellátott karkötőt, így az utazás során semmi és senki nem veszhet el.

A New York Post beszámolója szerint Walder utazása megtervezésekor soha nem foglal magánszállást, mivel állítása szerint ezek rendkívül kockázatosak:

Tényleg bízunk valakiben annyira, akit nem ismerünk, hogy az otthonában maradjunk akár hosszabb időre?

Ezt is olvasd el! Ezek a világ legbiztonságosabb városai

Sz\u00e1llodai \u00e1gy \u00e9s f\u00fcgg\u00f6ny

Fotó: Moon/Unsplash

Ezáltal viszont csak a szállodák jöhetnek szóba, ahol számos biztonsági kérdés felvetődhet bennünk és egy üveg víz használata sem árthat. Walder szerint a harmadik és a hatodik emelet közötti szobában foglaljunk csakis szobát. Elmagyarázta, hogy azért ezek a legideálisabbak, mivel elég alacsonyan vannak a földszinthez, de kellően magasan vannak az esetleges betolakodóktól.

Amikor az emeleti szintről van szó, két dolog lényeges: első a bejutás. Általában valaki, aki kárt akar tenni, a lehető legkönnyebb utat választja, és marad a lenti emeletek valamelyikén, mivel az a legkönnyebben megközelíthető

– fejtette ki a volt ügynök. Ami a kijutást illeti – szerinte – ha túl magas emeleten fekszik a szobánk, minden esetben nagyon nehéz lesz gyorsan kijutnunk.

Ha a férfi már a szobájában tartózkodik, mindig bezárja és bereteszeli az ajtót. Sőt, a biztonság kedvéért még egy ajtóütközőt is odahelyez a bejárathoz.

A valóság az, hogy a biztonsági eszközök mellett a szállodai személyzetnek van egy kártyája, amivel akármikor bejuthatnak a szobánkba

– árulta el a már számára is áthidalhatatlan kiskaput.

Ez is érdekelhet: 5 idegesítő szokás, amit előszeretettel csinálnak a szállodavendégek

Walder ezután elmondta, hogy akkor építette bele utazási rutinjába az előbb felsorol biztonsági intézkedéseket, miután egy titkos külföldi munkalátogatás során nem érezte biztonságban magát.

A figyelmetekbe ajánljuk