szállodai ágy
Shutterstock

Miért kell a szállodai ágyak alatt átgurítani egy üveg vizet?

Elsőre furcsának tűnhet, de valóban érdemes jól átvizsgálni a szállodai szobánkat.

Sok turista nem érzi magát biztonságban a szállodai szobákban: vannak, akik attól tartanak, hogy valaki besurranhat a szobába, hogy aztán elrejtőzzön a szekrényben vagy az ágy alatt.

Esther Sturrus, a holland KLM légitársaság légiutas-kísérője, megosztott pár szállodai tippet, amellyel növelhetjük a biztonságérzetünket egy külföldi nyaralás során.

Esther a klasszikus, ágy alatt elbújó betolakodók ellen is adott egy ötletet: egyszerűen csak egy üveg vizet kell átgurítani az ágy alatt, aminek – jobb esetben – a másik oldalon kell majd kigurulnia. Természetesen, ha nem jön ki a másik oldalon, akkor az is lehet, hogy bujkál alatta valaki. Elsőre viccesnek tűnhet, de valóban több légiutas-kísérő is azt mondja, hogy az egyik legfontosabb dolog az utazások során, hogy az utazók már a bejelentkezéskor ellenőrizzék, hogy van-e valaki a szobájukban.


Amikor elkezdtem repülni, hallottam egy történetet, amikor a személyzet egyik tagja bement a szállodai szobába, és nem ellenőrizte azt megfelelően, valaki pedig ott rejtőzött a szobában, és megtámadták őket. Ezután minden alkalommal, amikor egy szállodai szobába mentem, a csomagomat használtam arra, hogy nyitva tartsam a szálloda ajtaját. Aztán bementem és mindent ellenőriztem. Soha nem mennék be egy szobába anélkül, hogy ezt ne tenném meg

mondta hasonló tanácsát Kat Kamali amerikai légiutas-kísérő az express.co.uk oldalának.

Esther a vízgurítós trükk mellett még mondott pár hasznos tippet, ami jól jöhet egy szállodai tartózkodás során. Esther szerint, ha állandóan felborul a papírpohár, amibe a fogkeféket rakjuk, akkor fordítsuk meg, és dugjuk át újra. Szerinte a mosdókagylók nem a leghigiénikusabbak egy szállodában.

Gyűröttek a ruháid? Zuhanyzás közben akaszd fel a őket a fürdőszobában! Azt követően szárazon mosd ki, és olyan lesz, mintha új lenne

– tanácsolta.

Néhány, sokak által ismert tippet is mondott még. Az egyik ilyen, hogy a bepárásodott tükröt fújjuk le hajszárítóval, és pillanatok alatt eltűnik a pára. A másik pedig, ha nincs nálunk hangszóró, rakjuk a telefonunkat egy bögrébe, hogy hangosabb legyen a zene.


A figyelmetekbe ajánljuk