szállodai szoba

Ezért ne használd soha a takarítás táblát a szállodákban

A vendégek előszeretettel használják a takarítás táblát, amikor hosszabb ideig tartózkodnak egy szállodában, ezzel tudatva: a szoba rendezésre szorul. Ám a szakértők szerint nem ajánlatos. Mégis miért? Íme!Az utazási szakértők megannyi különös trükkre és hasznos praktikára figyelmeztetnek, ha szállodákban szállunk meg. Az egyik fontos tippjük pedig az, hogy ne használjuk a takarítást igénylő táblákat. Ugyanis ez azt jelzi, hogy nem vagyunk a szobánkban.

Michele Bennett, az ADT vezérigazgatója elmondta, bár úgy gondolhatjuk, hogy hasznos a szállodai szoba ajtaján hagyni a kis táblákat, az felhívhatja a potenciális tolvajok figyelmét.

Ez is érdekelhet: Szállodává alakítják a világ legnagyobb repülőgépét

A kis tábla helyett, inkább értesítsük a szálloda recepciós személyzetét arról, hogy szeretnénk, ha kitakarítanák a szobánkat, és ha szükségesnek érezzük, további biztonsági okokból maradjunk a szállodai szobában, amíg azt kipofozzák

– mondta a szakember.

A tábla pedig nemcsak arra hívja fel a figyelmet, hogy nem tartózkodunk a szobában, hanem akár eszközként is használhatják, hogy betörjenek a szobánkba. A LockPickingLawyer YouTube-csatornán pedig gyakran bemutatják, hogy milyen könnyű feltörni a szállodai ajtókat. Az egyik videóban megmutatják, hogy az ajtón lévő, fent említett kis táblákkal mennyire könnyedén kinyitható egy ajtó.

Illetve óriási problémát okozhat az is, ha a bejelentkezés után kapott kulcskártya-tartót magunkkal hordjuk és véletlenül elveszítjük. Különféle szállodákban több mint hét évig dolgozó Justin Aldrich a Sunnak elárulta, hogy azok a vendégek, akik elveszítik a kártyát, könnyen veszélybe sodorhatják a dolgaikat, mivel azon rajta van a szobaszám.

Bárki, aki megtalálja, azonnal bejuthat a szobába – ami nem történhet meg, ha kártya nélkül ejtjük el a kulcsot.

A figyelmetekbe ajánljuk