a világ legnagyobb repülője

Szállodává alakítják a világ legnagyobb repülőgépét

A világ legnagyobb utasszállítójának, a szuperjumbónak kétszintes kabinjai, négy hajtóműve és az 525 utast befogadó fedélzete van – most szálloda lesz az egyikből.

Frédéric Deleuze, az Airbus egykori mérnöke egy eredetileg bontásra szánt Airbus A380-as repülőgépet luxusszállodává alakít, írja a Travel Daily.

A szálloda a Toulouse-Blagnac (TLS) repülőtér északi terminálján kap majd helyet.

A tervek szerin 31 szobát tartalmaz majd, amelyek közül kettő lakosztály lesz. A géptörzsben háromféle szálláslehetőség lesz elérhető: két személyre szóló normál szobák, három- vagy négyszemélyes deluxe szobák, valamint a lakosztályok.

Az egyik lakosztályszoba az A380-as pilótafülkéjében lesz elhelyezve, míg a másik a gép hátsó részében, az eredeti lépcsőházzal összekötött két emeleten.

A szállodakomplexumban lesz egy 60 férőhelyes étterem is, amelynek teraszáról kilátás nyílik a legnagyobb utasszállító repülőgépre.

Az ötlet azért született, mert amikor Deleuze megtudta, hogy néhány régi Airbus A380-ast selejteznek, nem szerette volna, hogy a gépek kárba menjenek. A mérnök 15 évig dolgozott az Airbusnál, így előállt az szállodává történő felújításának ötletével, ami úgy néz ki meg is valósul.

Nem ez az első eset, amikor egy történelmi repülőgépet megmentenek a bontás elől A British Airways 2020-ban közölte, hogy az utolsó Boeing 747-es repülőgépét színházzá és gyerekeknek szóló oktatási intézménnyé alakítja át. Az Emirates pedig 2021-ben emléktárgyakká hasznosította újra a szintén nyugdíjazott Airbus A380-asát.

A figyelmetekbe ajánljuk