Egy hotelszoba.

Egy biztonsági szakértő szerint ezekre a dolgokra kell a legjobban figyelni a szállodákban

Bár a legtöbb szállodai tartózkodás nem szokott különösebb gonddal járni, van néhány olyan óvintézkedés, amelyet a turistáknak mindenképp meg kell tenniük.

Brian Moore a brit határőrség korábbi főigazgatója és a Global Secure Accreditation igazgatója elmondta az Express.co.uk-nak, milyen kulcsfontosságú lépéseket kellene minden turistának megtennie, amikor bejelentkezik egy szállodába.

Brian így nyilatkozott a szóban forgó kérdéskörről:

Győződjön meg róla, hogy a szobaajtók automatikus zárómechanizmussal és dupla zárral rendelkeznek. Érkezéskor vizsgálja meg a zárakat, ellenőrizze, hogy az ajtó megfelelően csukódik-e, amikor elhagyja a szobát, és azonnal figyelmeztesse a személyzetet, ha bármilyen probléma merül fel.

Bár a szállodai ajtók ritkán hibásodnak meg, ettől függetlenül mindig ellenőrizni kell azokat. Előfordulhat, hogy erőteljesebben kell megnyomni az ajtót, hogy az megfelelően csukódjon, ez főleg a régebbi hotelek esetében érvényes.

Ez is érdekelhet: Miért kell a szállodai ágyak alatt átgurítani egy üveg vizet?

Brian ezután egy további meghatározó dologra hívta fel a figyelmet:

Soha ne mondja ki hangosan a szobaszámát, ez megakadályozza, hogy valaki megközelítse a recepciót, és úgy próbáljon meg kulcsot szerezni, hogy úgy tesz, mintha ismerné. Használja helyette a vezetéknevét. Udvariasan, de határozottan hívja ki a személyzetet, ha a csoportján kívül mások jelenlétében mondja ki a nevét és a szobaszámát.

Ami az értéktárgyakat illeti, Brian azt javasolja az utazóknak, hogy a legfontosabb holmikat a szállodai széfben tartsák:

Vigyen magával egy bőröndlakatot is arra az esetre, ha a szobaszéfet feltörnék, vagy egy vastagabb kerékpárzárat, amellyel a táskáját az ágyához vagy más nehéz tárgyhoz láncolhatja.

Egy városi vagy tengerparti nyaraláson a turisták jelentős hányada az idejük nagy részét a szobán kívül töltik.

Briannek erre a lehetőségre is van egy biztonsági tippje:

Hagyja a „Ne zavarjanak" táblát a hálószoba ajtaján lógva, amikor elmegy napközben, hogy azt az illúziót keltse, hogy bent van.

A hotelben elérhető wifivel is érdemes óvatosan bánni, ugyanis a szállodai hálózatokat könnyen meg lehet hackelni, ezért a legjobb, ha nem pötyögünk be semmilyen bizalmas kódot.

Kerülje a tranzakciókat vagy a jelszavak bevitelét, miközben a szálloda wifijéhez csatlakozik. Győződjön meg róla, hogy a szálloda hálózatához csatlakozik, és nem egy hasonló nevű hamisítványhoz

– jegyezte meg a szakértő.

Forrás: Express


A figyelmetekbe ajánljuk