Nyúl.

Illusztráció.

Mindenki megdöbbent a babakocsiban utazó nyúlon, pedig egy fontos misszión vett részt

Az manapság nem egy meglepő dolog, hogy a repülőtereken furcsábbnál furcsább dolgok történnek, azonban erre a babakocsiban utazó nyúlra tényleg senki nem számított.


Nem akármilyen látványra lehettek figyelmesek a San Franciscó-i Nemzetközi Repülőtér utasai. Egy turista ugyanis úgy döntött, hogy egy babakocsiban fogja tolni az egyébként hatalmasra nőtt nyulat, amit sokan egyébként észre sem vettek – írja a Drive Magazin.

Egy utasnak azonban feltűnt a furcsa anomália, és jelentette az esetet a reptér biztonsági szolgálatának. Ezután jött a feketeleves, hiszen az illetékes hatóságok kijelentették, hogy a nyuszinak bizony van útlevele!

Ez is érdekelhet:Valóban nem jó nekik a répa? – 5 érdekesség a nyulakról

Később kiderült, hogy a majd 13 (!) kilós szőrös állatot Alexnek hívják, és nem véletlenül üldögélt abban a babakocsiban.

A 20 ezer követővel rendelkező nyuszi ugyanis komoly feladatot teljesített, hiszen Alexet a stresszoldó állat szerepére „kérték fel”, mivel a legújabb kutatások szerint ezzel a programmal sok feszült utazón lehet segíteni a repülőtereken.

Ez a procedúra egyáltalán nem számít egyedinek, az amerikai Denver városának repülőterén már egy egész csapatot hoztak létre ezen célból, amelybe több mint 80 kutyát és 1 macskát is sikerült bevonni.

Emellett nemrégiben mi is beszámoltunk a világhírű stresszoldó macska, Duke Ellington történetéről, aki szintén a San Franciscó-i Repülőtéren teljesít szolgálatot.


A figyelmetekbe ajánljuk