A nyulakra nem sokszor gondolunk év közben, kivéve húsvétkor, vagy ha egy ínycsiklandozó lakoma főfogása. Utóbbi persze nem vonatkozik a vegetáriánus vagy vegán életmódot folytatókra, pláne nem azokra, akik házi kedvencként tartják ezeket az állatokat. A Guinness Rekorok Könyvébe bekerült nyúl ellenben az egész világot érdekli a mai napig.


Geronimo nem véletlenül vált híressé, ugyanis ő volt a nyulak nyula: 79 centiméter hosszú fülével fajtájának leghosszabb hallószerve volt az övé, amellyel 2003-ban vált jegyzett világrekorderré.

Geronimo füle 79 centiméter hosszú és legszélesebb pontján 18.4 centi volt.

Pinterest

Geronimo fülét az Amerikai Nyúltenyésztők Egyesületének akkori, nemzeti kiállításán mérték le az Egyesült Államok-beli Kansas-ben. A nyúl teljességgel elkápráztatta a kiállításon résztvevőket.

A csúcstartó nyuszi egy, a kaliforniai Bakersfieldben élő házaspár, Waymon és Margaret Nipper kis kedvence volt, mígnem 2006-ban életét vesztette. Füle nem csak hosszú volt, de kivételesen széles is: a Guinness-rekordok bizottsága 18.4 centinek mérte a legszélesebb ponton.

Geronimót talán a hazánkban legismertebb hosszúfülű tapsifüles, a kockásfülű nyúl sem múlja felül, pedig az 1970-es évek meghatározó mesefigurája még repülni is képes volt gigászi hallószerveivel.

Friss

Megérkezett Kevin Smith He-Man sorozatának első előzetese

Ha rajongtál a régi rajzfilmsorozatért, esetleg a Dolph Lundgren főszereplésével készült filmmért, akkor imádni fogod.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

4+1 élelmiszer, ami csökkentheti a koleszterinszintet

A szívbetegség a világ vezető halálozási oka. A magas koleszterinszint - különösen a „rossz" LDL - összefügg a szívbetegségek fokozott kockázatával. Annak érdekében, hogy ezt megelőzzük elengedhetetlen a megfelelő étrend. Íme, 5 olyan élelmiszer, amely csökkentheti a koleszterinszintet és enyhíti a szívbetegségek egyéb kockázati tényezőit.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

A mexikói húsos palacsinta: a mennyei enchiladas

Az enchiladas egy kukorica-tortillába töltött húsos étel. Eredetileg a mexikói konyhából származik, és különböző hozzávalókkal töltik, többek között húsokkal, sajttal, babbal, burgonyával és zöldségekkel. Ezeket pedig chili alapú, illetve sajtszószokkal öntik nyakon. A jó hír, hogy ezt te is könnyedén elkészítheted a konyhádban!

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk