macska a repülőtéren

Kevesen hittek benne, de Duke Ellington Morris, a stresszoldó macska felért a csúcsra

Bemutatjuk a San Franciscó-i repülőtér legújabb újoncát: a 14 éves mentett macskát, Duke Ellington Morrist.

Duke Ellington Morris a cicatársak ezreit inspirálhatja: ő lett az első macskaféle, aki felvételt nyet San Fransiscó-i reptér dolgozói közé. Duke munkájára a repülőtér Wag Brigade nevű csapatában számítanak, amely egy igazolt, stresszoldó állatokat tömörítő munkacsoport.

Ez is érdekelhet: Tudod, miért szeretik a cicák annyira a dobozokat?

Az USA Today cikke szerint a macskának nem feltétlen akkora változás legújabb munkaköre, hiszen az állatot még 2010-ben kiéhezve találták meg egy macskakolóniában San Francisco utcáin, hogy aztán a helyi menhelyre szállítsák. Az utcaélet után Duke-ot egy 5 éves kislány fogadta örökbe, és olyan jól kijöttek egymással, hogy a kislány családja terápiás állattá minősíttette a macskát.

A csúcsra elég idősen került fel: 14 évesen kezdhet el foglalkozni azokkal az utasokkal, akik szorongásos tüneteket produkálnak, illetve rosszul érzik magukat amiatt, hogy egy-egy hosszabb utazás miatt otthon kell hagyni állataikat.

A hivatalos iratok megszerzése után Duke már korosztálytól független segíthet az embereknek feldolgozni a stresszt, a különböző betegségeket, a nehézségeket, hogy mosolyt varázsoljon az utasok arcára – áradozott a repülőtér a cicáról.

Jó munkát, Duke!


A figyelmetekbe ajánljuk