eltűnt óriásnyúl
Profimedia- Red Dot

Darius fia, Simon

Nyoma veszett a világ legnagyobb nyulának

Nem sok haszna lehet az elkövetőknek, kivéve, ha mindig is egy óriásnyúlra vágytak.

Nyoma veszett Dariusnak, a gigantikus német óriásnyúlnak szombatról vasárnapra virradó reggel, a tettesek után pedig a helyi hatóságok kisebb hajtóvadászatot indítottak. A The Guardian cikkéből kiderül, Darius gazdája még 1000 fontot is felajánlott annak, aki visszajuttatja kedvencét.

A robusztus állatot még 2010-ben ismerték el a világ legnagyobb nyulának, amit 129 centiméteres hosszával minden bizonnyal ki is érdemelt. Összehasonlításképp, egy jól kifejlett német juhászkutyát is leköröz ezekkel a méretekkel.

Az állat gazdája, Anette Edwards még 2010-ben nyilatkozta a Guinness World Recordsnak, hogy hiába az óriási méret, Dariust még könnyebb eltartani, mint kisebb nyúltársait. Ráadásul 2010-ben már öt éves volt, ami azt jelenti, hogy mára már régi veteránnak számít, hiszen a nyulak nagyjából 8-9 éves korukig élnek.

Ez egyben azt is jelenti, hogy Darius már régen túl van nemzőképessége csúcsán, és már nem is képes szaporodni. Edwards ezt ki is emelte a tolvajoknak Twitteren, hiszen lényegében nincs értelme elkobozni öreg, nagyra nőtt kedvencét.

A rendőrség is elindította a nyomozást, és a lakosság segítségét is kéri az ügyben, hogy Darius visszakerüljön gazdája kertjébe.

A nyitóképen egyébként Darius fia, a szintén hatalmas Simon látható.

A figyelmetekbe ajánljuk