Egy tacskó úszik a vízben
Fotó: Shutterstock

Íme, az öt legjobb kutyás strand Magyarországon

Együtt pihennél a kedvenceddel? Ezen az 5 kutyás strandon megteheted!

A kutya az ember legjobb barátja – tartja a mondás és ezzel nehezen lehetne vitatkozni. Ám ahogy mi, úgy a kutyák is nehezen viselik a nagy hőséget és jellemzően ők is ugyanannyira imádnak megmártózni a hűs vízben, ahogy mi. Ráadásul senki sem szeretné otthon hagyni a négylábú társát, főleg, hogy ma már országszerte több olyan strand is van, ahová korlátozás nélkül magával viheti. Most ezekből mutatunk egy párat!1.Balatonföldvári kutyastrand

2016-ban nyitotta meg kapuit a Balaton egyik legnépszerűbb és legjobban felszerelt kutyás strandja, ami 2500 négyzetméteren várja a gazdákat és négylábú kedvenceiket. A partszakaszon – mivel több helyen gyorsan mélyül a víz – rámpák segítik a kutyák vízbe jutását, de a nádas környékén a kisebb testű kutyák is könnyen beengedhetők a Balatonba. A helyszínen ráadásul kialakítottak egy külön illemhelyet is az állatoknak, a rend és a tisztaság fenntartása érdekében.

Ajánljuk figyelmedbe! Stílus négy lábon – 5+1 tipp kutyáknak és gazdáiknak

2.Fonyódi kutyás strand

Kutya \u00e9s gazd\u00e1ja egy SUP-onA fonyódi kutyás strandon akár SUP-ozhatunk is a kutyánkkal Fotó: Shutterstock

Szintén 2016 óta vehetik igénybe gazdik és kutyák együtt a fonyódi partszakasz egy részét, ahol az elmúlt nyolc évben folyamatosan fejlesztették az infrastruktúrát, így felújított mosdók, árnyas területek és büfé is várja az idelátogatókat. A hatalmas füves terület tökéletes lehet a kutyák játszadozásához, de nemrégiben elérhetővé vált egy igazán különleges lehetőség is:

a fonyódi strandon immár akár SUP-ozhatunk is a kedvencünkkel.

3.Tiszafüredi kutyabarát strand

Közvetlenül a tiszafüredi szabadstrand mellett, mintegy 150 méteres partszakaszon élvezhetjük a napsütést és a kellemesen hűsítő vizet a négylábú kedvenceinkkel a helyi kutyabarát strandon. Az elkerített terület kifejezetten népszerű a kutyások körében, így biztos, hogy a kutyánk nem fog unatkozni, főleg, hogy folyamatosan változó, izgalmas programok is várják az ideérkezőket.

Július 13-án például jótékonysági futást rendeznek a környéken, a strandolók pedig megismerkedhetnek a segítőkutyák munkájával is.

4. Hirdi kutyastrand

Az ország déli részén, Pécs mellett található kutyás fürdőhelyet egy elhagyatott horgásztóként üzemelő tó partján alakították ki. A helyszínválasztás tökéletes, hiszen így a természet lágy ölén, szinte teljesen érintetlen környezetben pihenhetünk a legjobb barátunkkal, miközben a tó mellett akár sütögetésre is van lehetőség, de egy kisebb büfé is található itt.

Ez is érdekelhet! A kutyák is leéghetnek a napon – hogyan védekezhetünk?

5. Délegyházi Tavirózsa Kemping

Vizsla egy t\u00f3 partj

Az országban több helyen is strandolhatunk a kedvencünkkel

Fotó: Shutterstock

A Budapesttől mindössze 30 kilométerre fekvő kemping tökéletes lehet azoknak a kutyásoknak, akik akár több napot is szeretnének eltölteni egy tó partján a kedvencükkel. A Tavirózsa Kemping mellett a nyolc tóból álló tórendszer egyszerre alkalmas fürdésre, horgászatra, pihenésre és aktív sportolásra egyaránt. Ráadásul

a kempingben akár kutyabarát apartmanházakat is bérelhetünk, amik – ellentétben a legtöbb hellyel – nagytestű kutyával is látogathatók.

A helyszínen minden házat kutyabiztos kerítés véd, így a szökéstől sem kell tartani.

A figyelmetekbe ajánljuk