Nassfeld hegyei között egy pár síruhában
Nassfeld (c) Kaernten Werbung / Rossmann

Különleges élményekkel vár Karintia a téli szezonban

Legyen szó kirándulásról, wellness hétvégéről, gasztronómiai túráról vagy síelésről, az Alpok déli oldala minden igényt kielégít.


A téli évszakokban Ausztriát említve szinte mindenkinek a hófedte lejtők és a síelők ugranak be először. Ez persze nem is csoda, hiszen évről évre egyre több sportkedvelő vág neki az osztrák lejtőknek némi extra adrenalint remélve. A folyamatos fejlesztéseknek hála pedig határozottan élménydús napokat tölthetünk el Karintia bármely részét választjuk is.

Három desztináció, megannyi kaland

Millstaetter f\u00fcrd\u0151h\u00e1z sz\u00e9p f\u00e9nyekkel

Badehaus-Millstaetter-See (c) Millstaetter See Tourismus GmbH

Nassfeld továbbra is nagy kedvencnek számít az utazók körében: 110 km sípálya, 30 hegyi felvonó és sílift, 460 hóágyú – egyszóval minden adott ahhoz, hogy csak a csúszásra legyen gondunk. Extra programként pedig szombatonként éjszakai síelésre is van lehetőség. Aki pedig kicsit felmelegedne a hütték egyikében, az rögtön 25 különböző közül választhatja ki a kedvére valót.

Szintén megér egy utazást Goldeck, ahol a síelés és snowboardozás mellett akár a hótalpas kirándulást is kipróbálhatjuk. Egy szánkózás a hütték mellett? Netán egy kirándulás a tó körül? Abszolút jó helyen járunk! Ezen a desztináción az aktív és a passzív pihenés kedvelői megtalálják a maguknak való kikapcsolódást, utóbbiról a Millstatt-ban lévő fürdőház gondoskodik.

Koralpe is tartogat alternatív téli sportolási lehetőséget. A 3 kilométernyi szánkópálya mellett, fáklyás kirándulás a panoráma úton, teliholdas kirándulás vagy épp szabadtéri jégtekepálya is vár ránk. A környéken korcsolyázási lehetőség, valamint lovas fogattal való utazás a friss hóban is van – ezek egyikét sem érdemes kihagyni. Nem mellesleg minden hétfőn „Ladies Day” napot tartanak, amikor a hölgyek akciós áron válthatnak napi jegyet.

Mennyi az annyi?

s\u00edel\u0151 n\u0151 h\u00e1tulr\u00f3l a hegyr\u0151l lefel\u00e9 siklik

(c) Kaernten Werbung / Stabentheiner

Egész Karintia egyetlen síbérlettel? Igen, ez nem vicc! A Topskipass Karinthia-Kelet-Tirol Gold kategóriában váltott jegy valamennyi síterületre érvényes, bővebb információ ITT.

A jegyek között mindenki megtalálhatja a neki valót, akár néhány napra, akár egy egész szezonra váltana bérletet. A főszezonban (2022. 12. 25-től 2023. 01. 07-ig, illetve 2023. 01. 22-től 2023. 03. 18.-ig) a teljes árú felnőtt jegy 103 eurótól elérhető, míg mellékszezonban (2022. 09. 01-től 2022. 12. 24-ig, illetve 2023. 03. 26-tól 2023. 05. 07-ig) már 95 euróért csúszhatunk.

Slow Food élmények

slow food mozgalom \u00e9telei egy k\u00e9pen

Slow-Food-Kaernten (c) Kaernten Werbung /Johannes Puch

Karintia ambiciózus szakácsai, kisiparosai és vendéglátói csatlakoztak a Slow Food Karintia mozgalomhoz, akik elkötelezettek az egészséges és tudatos étkezés mellett. Mit is jelent ez? A regionális és szezonális termékeke alapuló kézműves élelmiszer- és ételkészítés mellett tették le a voksukat, így a lehető legjobb módon kóstolhatjuk meg az Alpok-Adria konyha legjavát. Aki pedig igazán elszánt, akár egy helyi workshopon sajátíthatja el a kenyérsütés, a vaj és sajtkészítés fortélyait.

Aki pedig szimplán csak egy pohár forralt borral a kezében szeretné kiélvezni a hófödte táj szépségét, azt is örömmel várja Karintia megannyi csodás desztinációja!


A figyelmetekbe ajánljuk