5 tökéletes úti cél a tél végére
Shutterstock

5 tökéletes úti cél a tél végére

Az év minden évszakában jó ötlet utazni, télen azonban mégis kevesebben indulnak útnak. A február vége jó döntés ehet, hogy olcsón, turisták nélkül élvezzük a látnivalókat. Emellett olyan élményekben is részünk lehet, melyek az év többi hónapjában elérhetetlenek.

Az IN gyűjtéséből mutatunk pár országot, amely jó ötlet lehet egy február végi, március eleji kiruccanáshoz.

Maldív-szigetek

Shutterstock

Ugyan Maldív-szigetek egész évben kiváló választás, de talán a februári időszak a legszebb. Az ég tiszta és kék, meleg és száraz idő van, mégis alacsony a páratartalom. A víz is ilyenkor a legtisztább, így úszni és búvárkodni ebben a hónapban a legideálisabb.

Chile

Unsplash/ Alex Wolowiecki

Tornyosuló vulkánok, végtelen sivatagok és drámai hegyek színezik a környéket. Tiszta égboltja és hatalmas, lakatlan területei lenyűgöző látványt nyújtanak éjszaka. A februári időszakban még elég meleg van a túrázáshoz és a felfedezéshez, de mégis elkerüljük fullasztó hőséget.

Courchevel

Shutterstock

A francia Alpok egyik legkeresettebb üdülőhelye. A hosszú, havas szezon mellett hóágyúk sokaságával biztosítják a megfelelő alapot a síelőknek és a snowboardosoknak. Több különböző szinten gyakorolhatnak a téli sportok kedvelői, a városban pedig szépen kialakított, népszerű éttermeket és hoteleket lehet látogatni.

Párizs

Unsplash/Chris Karidis

A szerelem városa az egyik legszebb európai úti cél, mégis sokakat megriaszt az időjárás. Aki járt már a városban, az tudja, hogy a franciák többsége elhagyja a környéket nyáron a rengeteg turista miatt. Februárban sokkal több és meghittebb étterembe és bárba ülhet be az ember, valamint a nagyobb látványosságok is könnyebben látogathatóak és megközelíthetőek.

Ibiza

Shutterstock

A legjobb időszak arra, hogy úgy ismerjük meg Ibizát, ahogy a helyiek. A mandulafák rózsaszínes-fehéren virítanak, a strandbárok és a járdakávézók laza, nem részeges hangulatúak, a tapas és az italok pedig nincsenek túlárazva. Karneválok és felvonulások ebben a hónapban is előfordulnak, de sokkal nagyobb lehetőség van a környék csöndesebb oldalát megtapasztalni.

Van még három nagyszerű úti cél. Hogy mik ezek, az IN cikkéből kiderül!


A figyelmetekbe ajánljuk