fidzsi-szigetek
A Csendes-óceán déli részén fekvő Fidzsi-szigetek közel két évig lényegében zárva volt a külvilág számára.

A téli nyaralások egyik klasszikus helyszíne felkészült a látogatók fogadására, és rövid időn belül újra a szigetcsoportra utazhatnak a külföldi turisták.

A varázslatos környezeti adottságairól és a vendégszerető helyiekről ismert Fidzsi-szigetek decembertől ismét nyitva áll a látogató előtt; a 333 sziget és azok türkizkék vize és fehér homokos strandja pedig változatlanul gyönyörű.

Nem volt egyszerű eljutni idáig az idegenforgalomért felelős miniszter, Faiyaz Koya szerint:

Majdnem két éve már, hogy külföldieket fogadtunk. Ez alatt a két év alatt küzdöttünk, alkalmazkodtunk és felkészültünk. Ma már a nemzeti légitársaságunk mellett a szállodáink és az utazásszervezőink is készen állnak, hogy biztonságosan fogadják vissza a világot

– mondta.

Shutterstock

Ahogy az mostanában lenni szokott, árnyalja a helyzetet, hogy a beutazóknak megérkezés előtt 72 óránál nem régebbi negatív PCR-tesztet kell bemutatniuk, és a hazautazás előtt további gyorstesztet kell végezniük az otthon érvényes egyéni követelmények alapján. A 18 év alatti oltatlan gyermekek oltott felnőtt kíséretében beutazhatnak a Fidzsi-szigetekre. Az utasbiztosítás, mint mindig, most is erősen ajánlott.

A lakosság és az idelátogatók egészsége és biztonsága továbbra is a Fidzsi-szigetek első számú prioritása, írja a Travel Daily. A nyitást az ország sikeres oltási programjának köszönheti, amely már elérte a 80%-ot (mindkét dózis).

Az ország december első napjától várja az érkezőket.


A figyelmetekbe ajánljuk