Cserébe nem is kérnek nagy dolgot.

Az Indiai-óceánon fekvő Mauritius egy két főre szóló luxusutazást kínál a közösségi médián keresztül egy villámkampány keretében annak alkalmából, hogy október 1-jétől újra megnyitja határait turisták előtt. Az ország arra kéri a világ minden tájáról érkező turistákat, hogy lájkolják és kommentálják a „#TakeMeToMauritiusNow" bejegyzéseket a Mauritius Tourism Promotion Authority (MTPA) Facebook- és Instagram-oldalán.

Annak pedig, aki mindezt megteszi esélye lesz megnyerni a különleges utazást. Viszont sietni kell:

a verseny szeptember 27-én indult a Turizmus Világnapja alkalmából, és ma ér véget. A szerencsés nyertest október 1-jén hirdetik ki, akkor, amikor Mauritius újra megnyitja határait a beoltott látogatók előtt.

Október eleje egyben Mauritius hivatalos nyaralási szezonjának kezdetét is jelenti, hiszen a turisták előszeretettel látogatják meg a szigetországot a téli nyaralások miatt. Ha valaki kacsintgat az úttal, nem fog csalódni: luxusszállodák, több kilométernyi érintetlen homokos tengerpart, túraösvények és történelmi, kulturális és kulináris látnivaló várja az érkezőket.

Shutterstock

Mauritius a korai lezárásai és a szigorú karanténintézkedések miatt szinte teljesen Covid-mentes maradt, ráadásul a védőoltásokkal is gyorsan haladtak. A felnőtt lakosság több mint 83 százaléka már kétszer is megkapta a védőoltást, amely a legmagasabb arány egész Afrikában.

Ennek ellenére még így is szigorú szabályok vonatkoznak az érkezőkre:

az oltás mellett az az utolsó beszállási helytől számított 72 órán belül negatív PCR-teszttel kell rendelkezniük, és COVID-19-el kapcsolatos egészségügyi biztosítással kell felszerelkezni – emellett az érkezőknek még különböző egészségügyi nyomtatványokat kell kitölteniük.

Emellett szállodai tartózkodás esetén kötelező antigénvizsgálatot kell végezni a megérkezéskor (0. nap) és a tartózkodás 5. napján. A szigetet azután fedezhető fel, ha a 0. napon negatív eredményt kap a látogató. Minden oltás nélkül érkezőnek pedig továbbra is 14 napos karanténba kell vonulni.

Mauritius egyébként ott van azon a listán, amely a legjobban megsínylette turisztikailag a járványt.

(Travel Daily)


A figyelmetekbe ajánljuk