üres várakozóterem a repülőtéren

A sztársággal együtt jár a világ megismerése, ám az utazások sokszor stresszel járhatnak: az utastársak örökös figyelme, a folyamatosan kattogó fényképezőgépek nagyon zavaróak tudnak lenni, ezért talán nem is meglepő, hogy az ismert embereknek különleges bánásmód jár a repülőtereken. Ezekről a kiváltságokról egy szakértő mesélt.


A sokszor alkalmazott inkognitó egy idő után használhatatlanná válik, így a sztároknak sincs más lehetősége, mint élni azokkal a kiváltságokkal, melyek járnak nekik.

Ezt is olvasd el! Hírességek a kifutópályán: a Ferihegyi repülőtér neves vendégei

Általános, mindenki által ismert szabály – amennyiben hosszú távú járaton utazunk –, hogy a repülőterekre három órával a felszállás megkezdése előtt meg kell érkeznünk. Azt már kevesebben tudják, hogy ez csak ránk, sztárstátusszal nem rendelkező utasokra vonatkozik.

Egy, a The Sunnak nyilatkozó légiutas-kísérő elárulta, hogy ez az idő az A-listás színészek esetében akár 10-15 percre is lecsökkenhet.

Ez persze nem azt jelenti, hogy nekik nem kell átverekedniük magukat a biztonsági ellenőrzésen, a legtöbb repülőtéren azonban létezik egy külön, a számukra fenntartott bejárat, így tulajdonképpen mindenféle sorbanállást elkerülhetnek. A repülőtéren belül általában egy golfkocsin utaznak egyik helyszínről a másikra, az átvilágítást követően pedig egyből a repülőgéphez viszik őket.

rep\u00fcl\u0151t\u00e9ren \u00e1ll\u00f3 sorok

Fotó: Shutterstock

A landolást követően is hasonló a helyzet: a legtöbbször ők haladnak át a leggyorsabban a vámon annak érdekében, hogy minél gyorsabban elhagyhassák a repülőtér területét.

Ez is érdekelhet: A világ 5 legszebb repülőterén még az idő is könnyen elrepül

Ami pedig magát az utat érinti: a sztárokat felengedik korábban a repülőgépre. Senki sem látja őket beszállni, így felkészülhetnek álruhájukkal az elvegyülésre.

Tekintve, hogy szakmájuk megköveteli, természetesen a légiutas-kísérők is rendkívül diszkréten viselkednek velük.

Valójában tehát a sztárok számára, de a repülőtéren és a fedélzeten dolgozóknak is sokkal előnyösebb, ha az előbb felsorolt bánásmóddal szedik ki a hírességeket a tömegből. Így lehet ugyanis a legkönnyebben elkerülni azt a káoszt, amelyet egy-egy világsztár pár pillanat alatt képes lenne kirobbantani.

A figyelmetekbe ajánljuk