Changi repülőtér
Fotó: Shutterstock

A világ 5 legszebb repülőterén még az idő is könnyen elrepül

A Condé Nast Traveller a világ egyik leghíresebb utazási magazinja, ahol idén már 36. alkalommal szavazták meg az olvasók a világ legjeit. Több mint félmillió szavazatnak köszönhetően arra is fény derült, hogy melyek a világ legszebb repülőterei. Mutatjuk a TOP5-öt.


5. Zürichi repülőtér (Svájc)

Z\u00fcrichi rep\u00fcl\u0151t\u00e9r

Fotó: Shutterstock

Európa egyik legfejlettebb országának legnagyobb repülőtere 1948 óta üzemel, tavaly 22,5 millió volt az átmenő utasok száma. A várótermek első osztályúak, a bárokban rengetegféle étel és ital várja a felszállni készülőket. Különösen a whisky- és pezsgőkínálatot emelik ki sokan, de az itt kapható vámmentes svájci csokoládé is lenyűgözi ennek a helynek a vendégeit.

Ez is érdekelhet: 4 repülőtér, ami a legjobb pilótákat is megizzasztja

4. Hamad Nemzetközi repülőtér (Katar)

Hamad Nemzetk\u00f6zi rep\u00fcl\u0151t\u00e9r

Fotó: Getty Images

Doha 9 éve megnyitott utazási csomópontja inkább tűnik egy ötcsillagos szállodának, mint egy nyüzsgő repülőtérnek. Többek között olyan szolgáltatások találhatók meg itt, mint fitneszközpont, squashpályák vagy fedett medencék. Emellett a várótermek széles választéka is lenyűgözi a turistákat: csendes szobák és gyermekszórakoztató zónák is rendelkezésre állnak a légitársaság bármelyik osztályán utazók számára. Akinek pedig egy hosszabb átszállásra kell várakoznia, a terminálon belüli előkelő szállodában is megpihenhet.

3: Incshoni Nemzetközi repülőtér (Dél-Korea)

Incshoni Nemzetk\u00f6zi rep\u00fcl\u0151t\u00e9r

Fotó: Shutterstock

Dél-Korea fő nemzetközi repülőtere 2002-ben kezdte el működését a Szöultól 50 kilométerre található Incshon kikötővárosában. Azóta bővült egy második utasterminállal, amellyel még nagyobb lett a forgalom, évente már akár 100 millió utast is képes fogadni a létesítmény. Amiért viszont a magas pontszámokat kapta, azok a tágas VIP várótermei és exkluzív szolgáltatásai. Többek közt fedett korcsolyapálya, gyógyfürdő és egy koreai kulturát bemutató utca is megtalálható itt, utóbbi helyi ételeket és táncelőadásokat kínál látogatói számára. Ezeken túl pedig a világ egyik legmegbízhatóbb repülőtere is: állításuk szerint feladott csomagok 0,0001 hibaszázalékkal jutnak el tulajdonosaikhoz.

Ezt is olvasd el! 4 hiba, amit semmiképp se kövess el a repülőtéren!

2: Isztambuli repülőtér (Törökország)

Isztambuli rep\u00fcl\u0151t\u00e9r

Fotó: Shutterstock

Isztambul három repülőtere közül a legújabbat (és legnagyobbat) 2018-ban adták át, azonban 2030-ig még további bővítések várnak rá. Modern dizájnja mellett a hatékonyság és a fenntarthatóság hangsúlyozásáért dicsérik. Az olyan csúcstechnológiai megoldások, mint a kisegítő személyzetként működő robotflotta, valamint az óránként összesen 90 járatot mozgató kifutópálya kapacitása, elősegítik azt a folyamatot, hogy valóban globális csomóponttá váljon az isztambuli repülőtér.

1: Changi repülőtér (Szingapúr)

Changi rep\u00fcl\u0151t\u00e9r

Fotó: Shutterstock

Szingapúr egyik gyöngyszeme maga a repülőtere. A Távol-Kelet kapujaként is szolgáló közlekedési csomópont sehol máshol nem látott magasságokban jár, ha a szolgáltatásokat és a környezetet kell értékelni. Így nem is férhet kétség a lista első helyezettjét illetően.

A 2019 óta látogatható, Jewel egy egyedülálló építészeti látványosság az egész épületkomplexumon belül. Itt fedett erdőket és vízeséseket, valamint a 14 ezer négyzetméteres szórakoztató elemekkel teli Canopy Park található – mindez egy hatalmas üvegkupola alatt. Ezen kívül a világ első repülőtéri pillangókertje, egy ingyenes, 24 órás mozi, sőt, még egy, a kifutópályákra néző tetőtéri medence és pezsgőfürdő is található itt.

A figyelmetekbe ajánljuk