Becsekkolás.

4 hiba, amit semmiképp se kövess el a repülőtéren!

A repülőgépen való utazás eleve is stresszes lehet, ha pedig emellé elkövetsz különböző apró, mégis bosszantó hibákat, akkor kifejezetten rosszul járhatsz. Ennek elkerülése érdekében az alábbi cikkben 4 olyan tippet szedtünk össze, ami megóvhat téged a problémás reptéri szituációktól.


Figyelj a poggyászodra!

Liu Revutska/Unsplash

A kézipoggyászoddal kapcsolatban több súlyos hibát is elkövethetsz: a leggyakoribb ezek közül a túlsúlyos csomag, ami után komoly büntetést kaphatsz a reptéren, de a túlzottan nagy méretű táska is komoly gondokat okozhat!

Ezeket a nehézségeket azonban könnyen elkerülheted, ha az utazás előtt megfelelően tájékozódsz a légitársaság weboldalán – írja az Insider.

Ez is érdekelhet: Ekkor érdemes az év végi utazásunkat lefoglalni

A megfelelő cipő igenis fontos!

White Field Photo/Unsplash

Sokan a repülőútjaik alkalmából a legszebb, legelegánsabb cipőiket húzzák fel, amelyek ugyan nagyon divatosak, sokszor azonban egyáltalán nem kényelmesek.

A repülőgépen való utazás során érdemes kissé sportosabb, zárt lábbeliket preferálni, mivel sokkal kényelmesebben lehet bennük A-ból B-be eljutni, mint a legszebb cipőkben vagy magassarkúkban, ráadásul az utóbbi kifejezetten balesetveszélyes lehet, ha beakad valamelyik csomagba vagy lépcsőbe!

Ne viselj kiegészítőket!

Kateryna Hliznitsova/Unsplash

Az nagy valószínűséggel senkinek sem jelent meglepetést, hogy a reptereken a fémdetektorok sok kellemetlenséget okozhatnak.

Pont emiatt nem érdemes különböző karkötőket, fülbevalókat, nyakláncokat felvenni, ugyanis ezek a kiegészítők gyakorlatilag garantáltan be fognak csipogni, ami hosszú sorokat és idegeskedő utastársakat eredményezhet.

Időben meg kell érkezni!

yousef alfuhigi/Unsplash

Sok repülőtér azt tanácsolja az utasoknak, hogy minimum három órával a gép indulása előtt érkezzenek meg. Erre jó okuk van, hiszen könnyen problémák alakulhatnak ki check-in pultoknál és a biztonsági ellenőrzéseknél.

Emellett pedig számolj a reptérre vezető út forgalmával is, és a lehető leghamarabb indulj el!


A figyelmetekbe ajánljuk