Repülő.

Miért hasznos fogat mosni egy hosszú repülőúton? A légiutas-kísérő válaszol!

Egy légiutas-kísérő olyan trükköket mutatott be, amelyek nagyon jól jöhetnek egy hosszú repülőút során.


A British Airways munkatársa, Maddison Purdy – aki Cult Beauty néven ismert az online térben – nemrégiben megosztott pár egyszerű, mégis hasznos tanácsot, amelyek segítségével bárki könnyen átvészelhet a rövidebb és hosszabb repülőutat is egyaránt – írja az Express.

Purdy egyik legfontosabb és legfurcsább tippje a fogmosásra vonatkozott: a stewardess elmondta, hogy ő személy szerint minden hosszabb repülőút közben fogat mos, mivel ez a gyakorlat segít neki felfrissülni.

Ez is érdekelhet: Így kerülheted el az egyik legkellemetlenebb szituációt felszállás előtt a repülőn

A repülőszemélyzet körében gyakori tipp a fogmosás. A fogkrémben lévő menta élénkítő hatást biztosít, ami gyors energialökést ad, és ezzel átmenetileg leküzdhetjük a fáradtságot

– mondta.

A légiutas-kísérő a fogkrém-hack mellett azt is elmondta, hogy a nappali leszállások után a személyzet tagjai miért hordanak napszemüveget.

Mohammad Arrahmanur/Unsplash

Purdy szerint ez az apró trükk segít a szervezetüknek alkalmazkodni az adott hely fényviszonyaihoz, így a szemük is sokkal kevésbé lesz leterhelt.

Na de mi a helyzet a hírhedt jetlaggel?

Madisonnak erre a problémára is van válasza! A légiutas-kísérő szerint a fokozatos felkészülés a legpraktikusabb „anti-jetlag” módszer, igaz, ez meglehetősen sok időt vesz igénybe.

Ahhoz, hogy felkészítsük a szervezetünket a váltásra, alkalmazzuk a fokozatos megközelítést. Az utazás előtt egy héttel kezdjük el az alvási rendünk módosítását azzal, hogy minden este egy órával korábban fekszünk le. Ez a megelőző lépés zökkenőmentesebbé teszi az átállást, és segít abban, hogy érkezéskor frissebbnek érezzük magunkat

– fejtette ki Purdy.

A szakértő ezután azt is elmondta, hogy ugyan csábítónak tűnhet a repülőn való kiadós alvás, azonban szerinte a legfeljebb 20-30 perces szundikálások a legcélravezetőbbek.


A figyelmetekbe ajánljuk