Tordai sóbánya, Románia
Fotó: Shutterstock

Lemerészkednél? Íme 5 csodaszép földalatti látványosság

Sokan nem szívesen merészkednek le a föld alá, hiszen a koromfekete sötétség és bezártság teljesen érhető módon eltántorító tud lenni. Mi viszont összegyűjtöttünk több olyan földfelszín alatt megbújó látványosságot, amelyek lenyűgözőek és kevésbé ijesztőek.


Tordai Sóbánya, Románia

Tordai S\u00f3b\u00e1nya, Rom\u00e1nia

Fotó: Shutterstock

Az erdélyi földalatti vidámpark egy barlangszerű sóbányában épült. A sókitermelésre kialakított környezetben olyan attrakciókkal találkozhatunk, mint az óriáskerék, a minigolf, a bowling, az asztalitenisz vagy akár bányatavi csónakázás. Igaz hullámvasúttal nem rendelkezik, de a lenyűgöző közeg minden hiányosságot kárpótol.

Under, Norvégia

Under, Norv\u00e9gia

Fotó: Shutterstock

Az Under egy víz alatti étterem a norvégiai Lindesnesben. Az 5,5 méterrel a tengerszint alatt található 495 négyzetméteres vendéglátóhely ezzel a világ legnagyobb víz alatti étterme, és 40 fő befogadására alkalmas. Ha szívesen megcsodálnád a tengeri élővilágot és közben egy jót falatoznál, akkor érdemes ellátogatnod.

Ezt is nézd meg! Kiderült: ezek a világ legjobb ingyenes turisztikai látványosságai!

Thrihnukagigur, Izland

Thrihnukagigur, Izland

Fotó: Shutterstock

Maradva északon – kicsit őrültségnek hangzik, de ezen az izlandi helyen egy vulkán belsejébe merülhetünk le. A látogatókat egy lift viszi le több mint 200 méter mélyre a magmakamrába. Az alkalmazottak pedig biztosítanak bennünket afelől, hogy a Thrihnukagigur biztonságosan szunnyad, hiszen már 4000 éve nem tört ki. Bátraknak kötelező úti cél!

Derinkuyu, Törökörszág

Derinkuyu, T\u00f6r\u00f6k\u00f6rsz\u00e1g

Fotó: Shutterstock

Kappadókia régióban található Derinkuyu földalatti városa több ezer éves múltra tekint vissza. A föld alatt élve Derinkuyu lakói elkerülhették a szélsőséges hőmérsékletet, és könnyebben megvédhették magukat a betolakodóktól. Bár ma már természetesen nem lakják, a helyszínen iskolák, üzletek és templomok maradványai találhatók.

Ez is érdekelhet: Mélyen a zsebünkbe kell nyúlni: ezek a világ legdrágább turisztikai látványosságai

Zipaquirá sókatedrális, Kolumbia

Zipaquir\u00e1 s\u00f3katedr\u00e1lis, Kolumbia

Fotó: Shutterstock

A tény, hogy mérnököknek, bányászoknak és szobrászoknak sikerült 200 méternyi só, szikla és ásványi anyag alatt katedrálist faragniuk, már önmagában is lenyűgöző teljesítmény. A kolumbiai Zipaquirá sókatedrális különös látványosság, amit Kolumbiában járva érdemes megtekinteni.

A fény szemkápráztatóan szűrődik át rajta, szinte neonszerű, kék és lila köddel töltve meg a kamrákat és alagutakat. Ha vasárnapra terveznénk oda látogatásunkat, megtapasztalhatjuk a hely atmoszféráját, hiszen még napjainkig is egy működő római katolikus templom.

A figyelmetekbe ajánljuk