EU-s zászló.

Moszkva szerint ennyi pénzt bukna az EU, ha kitiltaná az orosz turistákat

Vjacseszlav Volodin, az orosz duma elnöke „őrült tervnek” nevezte azt a javaslatot, amely megakadályozná az orosz polgárok Európai Unióba való beutazását. A politikus a hivatalos Telegram-csatornáján azt írta, hogy az EU nagyjából 21 milliárd eurót veszítene, ha megtiltaná az orosz turisták belépését.


A tisztviselő azt állítja, hogy a világ közvéleményének nyolcvan százaléka ellenzi a Moszkva elleni szankciókat, és az orosz utazók Európán kívül is számos úti cél közül választhatnak.

Emellett azt javasolja, hogy a belföldi turizmus támogatása érdekében fektessenek be Oroszország saját turisztikai infrastruktúrájába.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök augusztus elején arra biztatta a Nyugatot, hogy tiltsa meg a bebocsátást az orosz látogatóknak, és arról beszélt, hogy az oroszoknak „a saját univerzumukban kellene élniük, amíg meg nem reformálják a gondolkodásmódjukat".

Moszkva hevesen reagált, „rasszistának" nevezte az ötletet, és azt állította, hogy a javaslat mindenki számára negatív következményekkel járna.

Az ukrajnai konfliktus miatt az Európai Bizottságra fokozott nyomás nehezedik, hogy az orosz turisták ne juthassanak be az EU határok nélküli területére. A szabad mozgás koncepciója melletti elkötelezettségük miatt Franciaország és Németország eddig elutasította a balti-tengeri és néhány, az Európai Unió magterületéhez tartozó nemzet javaslatának támogatását.

Forrás: Travel Daily


A figyelmetekbe ajánljuk