Egy gyűrű.

4 tipp, hogy az utazásaid során is biztonságban legyenek az ékszereid

A nyaralás folyamán az ékszerkérdés szinte mindig komoly problémát jelent. Az emberek teljesen érthető módon rendkívül féltik a drágábbnál drágább kiegészítőiket, azonban egy elegáns vacsorához – szintén érthető módon – az emberek szeretnek felvenni egy szép nyakláncot vagy karórát. Ennek apropóján az alábbi cikkben bemutatunk négy olyan tippet, amellyel az utazásaid során biztonságban lesznek az ékszereid.


1. Vegyél egy jó minőségű ékszertartót

Harper Sunday/Unsplash

Sokan elkövetik azt a hibát, hogy az összes holmijukat egy bőröndbe préselik, és bár ez nem rossz ötlet, ha a ruháidról és miegymásról van szó, de az ékszereiddel soha ne tedd ezt, hiszen az ilyen kiegészítők önmagukban is nagyon törékenyek, és nagyon gyorsan tönkeremehetnek, ha csak úgy beledobálod őket egy táskádba.

Ehelyett érdemes vásárolni egy jó minőségű ékszertartót, ami garantáltan megvédi a drága kiegészítőidet.

2. Tartsd naprakészen az ékszerbiztosításod

Még mielőtt elindulnál otthonról, győződj meg arról, hogy az ékszerbiztosításod naprakész, hiszen sosem tudhatod előre, hogy mi fog történni az utazás folyamán.

Egy jó biztosítás segít megvédeni az ékszereidet az utazás és a nyaralás közben előforduló esetleges károktól. Fontos információ, hogy mindenképp olyan biztosítást köss, ami az egész világra kiterjed, hiszen ha egy olyan országban keletkezik károd, amire nem terjed ki a szerződés, akkor szinte biztos, hogy egy centet se fogsz kapni az elvesztett vagy ellopott ékszereid után.

3. Ne posztolj az ékszereidről

Ella Jardim/Unsplash

Bár sokan szeretnek dicsekedni az interneten, nem biztos, hogy jó ötlet az ékszereidről posztolni. Ez ahhoz vezethet, hogy az esetleges rosszindulatú követőid akkor kaparintják meg az ékszereidet, amikor a legkevésbé számítasz rá. A legtöbb ember nem is tudja, mekkora veszélynek teszi ki magát, amikor az értéktárgyairól posztol.

4. Válassz ki egy biztonságos rejtekhelyeket

Az egyik hiba, amit sokan elkövetünk, hogy hajlamosak vagyunk nagyon nyilvánvaló helyre rejteni az ékszereinket.

Pont emiatt meg kell találnod a saját titkos helyedet, ahol a drága ékszereidet tarthatod. Az olyan rejtekhelyek, mint például a fiókok, nem túl célra vezetőek, ezért inkább válassz egy meglepő opciót. Például egy üres naptejes flakon tökéletes erre a célra. Csak tisztítsd ki, és kész a low-cost értékmegőrző.

Forrás: Luxatic


A figyelmetekbe ajánljuk