Benagil-barlang portugália

A világ egyik legkülönlegesebb barlangjába csak hajóval lehet bejutni

Dél-Portugáliában található egy 20 millió éves különös természeti képződmény, amit sokan a világ leggyönyörűbb barlangjának tartanak.


A napsütötte Algarve Portugália legdélebbi régiója homokos strandjairól, bájos halászfalvairól és lenyűgöző kastélyai mellett kiváló helyi konyhájáról és egyedülálló természeti jelenségeiről is híres. Partvonalát nagyrészt meredek mészkősziklák alkotják, amik között rejtett strandok bújnak meg – írja a Drive Magazine.

A partszakaszok mellett ráadásul titokzatos barlangok is találhatók itt, amelyek közül a leglátványosabb a Benagil-barlang.

Ez is érdekelhet: Az elfeledett portugál sziget, amit szinte alig látogatnak a turisták

A hosszú évmilliók alatt kialakult mészkőbarlang Portimao és Albufeira városok között fekszik. A hullámok kitartó munkája két „kaput” formált rajta, mindkettő csak a tenger felől, hajóval közelíthető meg.

Ez már önmagában elég különlegessé teszi ahhoz, hogy a nyári hónapokban a turisták bérelt hajói sorakozzanak a bejáratoknál. Ugyan a barlangokra sokan sötét, komor képződményként gondolnak, a Benagil-barlang mindennek az ellenkezője: az évmilliók során az eső egy tetőablakra emlékeztető lyukat vájt a Benagil tetején – a hab a tortán, hogy alacsony vízállásnál még a belsejében lévő homokos strandot is használhatjuk.

Olvasd el ezt is! Egy csipet Portugália – 5 tipp a mediterrán ország rajongóinak

Tanács: Algarve Európa egyik legnaposabb területe, így ha nem szeretnénk sokat várakozni, érdemes csúcsszezonon kívül, tavasszal vagy ősszel ellátogatni a természeti képződményhez.

A figyelmetekbe ajánljuk