Lisszabon, Portugália

Egy csipet Portugália – 5 tipp a mediterrán ország rajongóinak

Bár az Ibériai-félszigeten még mindig a nagytestvére, Spanyolország számít a népszerűbb desztinációnak, az utóbbi években Portugália is egyre előkelőbb helyet tölt be a dél-európai úti célok közt. Gyűjteményünk nemcsak azoknak szól, akik visszavágynak, hanem azoknak is, akik látatlanul szerettek bele az országba.


​A táska

We Are Portugal

Egyszerre klasszikus és merész a Juncus szalmából készült női táskája, amely a hagyományos portugál szövési technikákat modern kinézettel ötvözi. A kézitáska a hétköznapi, valamint az alkalmi viseletekhez is kiváló választás lehet.

Ár: ~ 96 ezer Ft

A tapéta

Happy Wall

Egyre gyakrabban bukkan fel a jellegzetes csempemintázat, az azulejo a hazai lakberendezési trendek közt. Ha a lakásunk csempéit nem is szeretnénk egyből lecserélni, az egyik szobánk falát feldobhatjuk ezzel a kék, portugál mintázatú tapétával.

Ár: ~ 15 ezer Ft / m²

A cipő

Luis Onofre

A Luis Onofre márka névadójának nagyapja 1933-ban alapította cipőgyárát egy kis portugál városban, ami az unokának hála hatvan évvel később új életre kelt, az eltelt években pedig az Onofre nemzetközi luxusmárkává nőtte ki magát. Tőlük ezúttal egy férfiaknak tervezett elegáns és egyben laza cipőt mutatunk.

Ár: ~ 115 ezer Ft

A pékség

Facebook/Lisboa Pastry & Bakery

Ha szeretnénk megkóstolni vagy újra megízlelni a leghíresebb portugál krémes süteményt, a pastel de natát, nem kell feltétlenül Lisszabonig utaznunk, hiszen a Lisboa Pastry & Bakery Budapest belvárosába is elhozta a mediterrán finomságokat és a portugál ízvilágot.

A kancsó

Lusophile

A Casa Cubista márka Algarve régió egy halászfalujából indult útnak azzal a nemes céllal, hogy a portugál dizájnt világszerte ismertté tegye. Legújabb játékos, terrakotta kollekciójuk kézzel festett darabja ez a kis kancsó, amelyben akár tejet vagy szószokat is kínálhatunk vendégeinknek.

Ár: ~ 9000 Ft

A figyelmetekbe ajánljuk