Kaytranada, Lizzo, A$AP Rocky, Denzel Curry, Idles, Tyles The Creator, Slowthai, Poppy, Charli XCX, Billie Eilish, Mitski, Vampire Weekend, Rico Nasty, Childish Gambinoator, Slowthai, Poppy, Charli XCX, Billie Eilish, Mitski, Vampire Weekend, Rico Nasty, Childish Gambino
Sándor Emese

A frászt hozzák rád egy kis sistergéssel: Ezt hallgasd az előző hétről!

Manapság minden egyes héten követhetetlenül sok zene jelenik meg világszerte. Éppen ezért próbálunk segíteni az eligazodásban: minden héten összegyűjtjük az előző hét legérdekesebb megjelenéseit, hogy mindig képben lehess!


A hét lemeze: clipping. - Visions of Bodies Being Burned

Daveed Diggst a legtöbben valószínűleg onnan ismerhetik, hogy szerepelt a Hamilton című történelmi hip-hop musicalben. Beugorhat még esetleg filmekből és sorozatokból az arca, például a Snowpiercer sorozatverziójából. Zenei munkássága kevesebb mainstream figyelmet szokott kapni, pedig Diggs zseniális rapper, clipping nevű triójával pedig évek óta az egyik legizgalmasabb experimentális hip-hopot csinálja. Tavaly októberben kiadtak egy There Existed an Addiction to Blood című konceptlemezt tele horror témájú dalokkal, ijesztő zörejekkel és nyugtalanító sistergésekkel.

Most szintén októberben elkészítették ennek a spirituális folytatását, ami ugyanúgy ránk képes hozni a frászt két ritmusos ütemre bólogatás között. Különösen, ha mondjuk fejhallgatóval hallgatjuk otthon egyedül. Pedig egyébként nem ordít senki a fülünkbe, szimplán olyan atmoszférát teremt az egész anyag az elejétől a végéig, hogy egy hosszú, elnyújtott, egyre feszültebb fél perces sistergés után egy beat drop valóságos jump scare-nek hat. Ami pedig a hangzását illeti, sokkal egységesebb elődjénél, több indusztriális zajjal.


Ezeket a lemezeket is csekkold!

Whu Else az idei év nagy felfedezettje nálunk, Pandemic Popját megjelenése idején a hét dalának is választottuk. Most egy új lemezt is kiadott, hip-hopot szintipoppal ilyen módon senki más nem kever, szóval vétek lenne nem belehallgatni!


Actress sosem volt egy könnyen fogyasztható, könnyed zenét csináló előadó, a brit elektronikuszenei producer legújabb albuma viszont a kritikák alapján pont eddigi legközönségbarátabb. Feltűnik rajta ráadásul Sampha is.


A Pup a karantén alatt is zenélt és próbált, sőt új dalokat is csinált. Ezekből most kiadtak egy rövid EP-nyit, rajta a már általunk is dicsért Grandaddy-feldolgozásukkal. Tökéletes panaszkodós punkrock a nehezebb napokra!


A Gorillaz új lemezén szokásos módon összegyűlt az aktuális popzene krémje egy halom legendával és pár felfutóban levő kisebb előadóval kiegészülve. Feltűnik egy-egy dal erejéig Robert Smith a The Cure-ból, Beck, ScHoolboy Q, St. Vincent, Elton John, slowthai, a Slaves, a Joan As Police Woman, Skepta, JPEGMAFIA és GoldLink is többek között. Ráadásul ez csak Song Machine címet kapó dalszériájuk első nagyobb válogatása!


A hét dala: Ashnikko - Halloweenie III: Seven Days

Tűkön ülve várjuk már Ashnikko bemutatkozó lemezét, ami eredetileg most októberben jelent volna meg, de először novemberre, majd jövő év februárjára lett eltolva, vélhetően a koronavírus-járvány miatt. A TikToknak köszönhetően befutó előadó addig is egy új, Halloween témájú dallal lepett meg minket, ami a legutóbbi kislemezeihez hasonlóan pofátlanul fülbemászó, rajzfilmszerű és kissé sötét.

A dal egyébként egy dalsorozat része, ami 2018 októberében indult, azóta pedig immár harmadik éve kiad minden októberben egy horror tematikájú dalt. Érdemes összehasonlítani az előző kettővel az újat, nagyon szembeötlő, hogy mennyit fejlődött a három év során Ashnikko. Gyakorlatilag teljesen kiforrott a zenei identitása mostanra.

Ezeket a dalokat is érdemes hallgatni!

Kylie Minogue újabb kiváló dallal invitál a diszkókorszakba és a nyolcvanas évekbe, a Hot Chip a Pulp frontember Jarvis Cockerrel fogott össze egy szám erejéig, Ariana Grande pedig ízelítőt adott váratlanul bejelentett új albumából.

12 új dallal frissült a Hamu és Gyémánt új zenés lejátszási listája, ajánljuk figyelmedbe!


A figyelmetekbe ajánljuk