A Chanel egy sebességmérőre hajazó órát mutatott be
fotó: Chanel

A Chanel egy sebességmérőre hajazó órát mutatott be

A francia divatház nemrégiben leplezte le vadiúj, a Monsieur termékcsaládhoz tartozó Superleggera nevű óráját.


A karóra friss dizájnnal rendelkezik, amely ötvözi a Chanel 2005-ben bemutatott J12 Superleggera és a 2016-ban bemutatott Monsieur sorozatának megjelenését. A cég által tervezett kiegészítőt egy Calibre 1-es hajtja, emellett két kör alakú felületet láthatunk rajta, az egyik egy óramutató, a másik egy 240 fokos retrográd percmutató. A szerkezet természetesen 30 méterig vízálló, ám nem valószínű, hogy bárki is komolyabb merüléseket végezne egy ilyen drága ritkasággal a csuklóján.

fotó: Chanel

Az eszköz külleme elsőre egy szuperautó sebességmérőjét juttatja az ember eszébe, de az egész órát a sportkocsik szellemisége hatja át, emellett az átlátszó, kerámiából és acélból készült órakeret és a borjúbőrrel bélelt nylon pánt tovább erősíti bennünk a prémium életérzést. A Superleggera szó egyébként olaszul szuperfényt jelent és ezt a kifejezést gyakran használják a nagyon gyors autókra és motorokra is egyaránt.

A sportos, egyben elegáns óra ára meglehetősen borsosra sikeredett, 39 400 dollárt, azaz körülbelül 12 millió forintot kell kifizetnie annak, aki magáénak akarja tudni ezt az ékszert.

Forrás: RobbReport

A figyelmetekbe ajánljuk