Nem kell rajongónak lenned ahhoz, hogy gyönyörűnek találd ezeket az órákat

Bár az elmúlt évek az okosórák térhódításáról szóltak, kár lenne azt gondolnunk, hogy a hagyományos karórák ideje lejárt. Az óra ugyanis sokkal több, mint szimplán időt mutató eszköz. Mutatjuk az idei év öt legszebb luxusóráját.


A szakértők számára viselőjéről sok mindent elárulhat egy óra, legyen az az adott információ szakmai, magánéleti vagy akár a kettő együtt. Valójában egy ékszerről beszélünk, melynek presztízsértéke van. Ezért sem véletlen talán, hogy a legnagyobb prémiummárkák az okos eszközök helyett inkább luxuskarórák gyártásába kezdtek az utóbbi időkben. A piac növekszik, ám ez nem jelenti azt, hogy a minőség romlana, erre pedig tökéletes bizonyíték az öt legszebb óra 2020-ból.

Cartier Prive Tank Asymétrique

Ellentétben a Privée Cartier Paris modellel, melyet szigorú és precíz formák jellemeztek – egységes guilloché számlapok és római számok, Cartier Paris logó, bordó szíjak – a Cartier Prive Tank Asymétrique-re a formai kötöttségek már nem igazak. Az eredetileg 1936-ban bemutatott modell téglalap alakú óraházával tűnt ki, elődjeivel ellentétben azonban az Asymétrique formája rombusz lett, számlapján mindent 30%-kal eltoltak, a rómait pedig felváltották az arab számok. A modellt platina, sárga- és rózsaarany verziókban vásárolhatjuk meg, melyekhez aligátor-bőrszíj jár. A három, inkább klasszikus Cartier Privé Tank Asymétrique mellett az új kollekció része még három limitált kiadású, gyémántkötésű platinából, platinából és rózsaaranyból készült óra is, melyek különlegessége, hogy mechanikájuk csontvázas mozgásúak. A 12. és 6. szám köré épített architektúra szinte teljesen átlátható, a szerkezet teljesítménye pedig a 48 órát is meghaladhatja.

Ár: az óraház színétől függően 7,5 – 9,1 millió forint.

Dior Grand Bal Masqué

Dior Grand Bal Masqué

dior.com

Akárcsak a Dior Grand Bal kollekció ruháit, az órát is aranyfonal, halászháló, selyem, tollak, kövek és még a szkarabeuszok szárnyai díszítik. Ezek teszik a luxuskonszern legújabb eszközét a női ékszerórák egyik legkülönlegesebb darabjává. A kifinomult anyagok és a színek forgataga visszhangozza a márka alapítója, Christian Dior számára oly' fontos bálokat, és arra ösztönöz minket, hogy lépjünk a táncparkettre. A 18 karátos fehérarany óraház mérete 36 mm, melyet hópehely formájú gyémántok díszítenek. Kerete és koronája szintén 18 karátos fehéraranyból áll, ám előbbinél a gyémántok már baguette formájúak, utóbbit viszont rózsa és hópehelyre emlékeztető kövek díszítenek. A Grand Bal Masqué 42 méter mélységig vízálló, szíja pedig dombornyomott kék szatén, melynek végén szintén 18 karátos fehérarany csatot találunk, hópehely gyémántokkal kiegészítve.

Piaget Altiplano Ultimate Concept

A világ legkeskenyebb házával rendelkező óráját dobta a piacra a Piaget, mely a Altiplano Ultimate Concept nevet viseli. A mindössze 2 milliméter vastagságú óra a 2018-as Salon International de la Haute Horlogerie egyik legfigyelemreméltóbb darabja volt. A végül 2020-tól elérhető eszköz egyedi, integrált tekercselő koronával, ultravékony kristályüveggel, és ami még fontosabb, új energiaszabályzási rendszerrel rendelkezik: teljesítménye 40 órára nőtt, mely szintén egyedinek számít az ultravékony órák sorában.

Louis Vuitton Tambour Curve Flying Tourbillon Poinçon de Genève

A Louis Vuitton eredetileg 2002-ben piacra dobott luxusórájának neve franciául dobot jelent. Az elmúlt 18 évben a márka folyamatosan fejlesztette az eszközt, így kerülhettek bele mára olyan funkciók, mint a percismétlő. A 2020-ban bemutatott Tambour-széria vastagsága 12,75 milliméter, házának alapja 46 mm átmérőjű, mely 42 milliméterre csökken a funkciógyűrűhöz, más néven a lünettához érve. A tok felépítése meglehetősen összetett – a külseje egy szabadalmaztatott titán, vagy fehérarany CarboStratum nevű szénszálas kompozit, utóbbi 4,22 karátos gyémántokkal díszített. Koronája kupola formája zafírüveg, vízállósága 30 méter mélységig, teljesítménye pedig 80 óráig terjed.

Ár: 79 – 98 millió forint

NOMOS Tetra Ode To Joy

NOMOS Tetra Ode To Joy

nomos-glashuette.com

A minimalista formatervezésű óráiról híres márka, a Nomos Glashütte Ludwig Van Beethoven születésének 250. évfordulója előtt tisztelegve dobta piacra kollekciójának legújabb darabját, a NOMOS Tetra Ode To Joy-t. A modell négy színben – réz, olajzöld, türkíz, sötétkék – érhtő el, és tervezői mechanikus óraszerkezettel látták el tervezői. Bár a női órák kategóriájába soroljuk az ékszert, 29,5 x 29,5 milliméteres tokjával férficsuklón remekül mutat.

Ár: 690 ezer forint

A figyelmetekbe ajánljuk