meteor
Shutterstock

Illusztráció

Akkora meteorit robbant fel Texas felett, hogy abba a falak is beleremegtek

Több helyi lakos félelmében a 911-et tárcsázta.

Múlt héten Texas déli részén egy méretes meteor robbant fel az égen. Az űrszikla még előző hét szerdán, este 6 óra körül repült át McAllen városa felett, és látványos tűzgömbként robogott át a légkörön, ráadásul elég fényes volt ahhoz, hogy az amerikai Nemzeti Meteorológiai Szolgálat műholdjai is észleljék a jelenséget.

A NASA szerint a meteor súlya körülbelül 450 kg volt, ám a szakemberek nem találták meg a becsapódás helyét, ami valószínűtlenné teszi, hogy a meteorit épségben elérte volna a földet, bár a NASA szerint kisebb meteoritdarabok akár el is érhették felszínt.


A Futurism cikke szerint a Texas fölött átrobogó meteor miatt több helyi lakos is megijedt, akik mostanában amúgy is sok megmagyarázhatatlan égi objektumot láttak az amerikai légtérben.

Olvasd el ezt is! Volt bármi értelme? Mit láthatott a kínai kémballon valójában?

Cesar Torres rendőrfőnök egy sajtótájékoztatón elmondta, hogy több pánikba esett telefonhívás is érkezett hozzájuk, amelyekben „robbanásokat" jelentettek, mások pedig akkora robajról számoltak be, amelyekbe az otthoni falak is beremegtek.

Február közepén Európában is történt egy látványos égi jelenség Észak-Franciaország és a La Manche csatorna felett: egy aszteroida lépett a Föld légkörébe, majd a felszínhez viszonylag közel felrobbant. Erről részletesebben ITT írtunk.


A figyelmetekbe ajánljuk