Tudósok megtalálták a legjobb dolgot a szingliségben

Tudósok megtalálták a legjobb dolgot a szingliségben

Bár a 2000-es évek minden létező romkomja fáradhatatlanul igyekezett meggyőzni az embereket ellenkezőjéről, a szingli élet is kielégítő sokak számára – egy új tanulmány pedig kiderítette, pontosan miért van ez így.


Úgy tűnik, hogy az egyedülállóság különösen a nyugati társadalmakban növekszik Ennek egyik oka lehet, hogy az emberek előnyöket látnak a szingliségben, ami arra ösztönzött, hogy feltegyem a kérdést: mit látnak az emberek előnyösnek a szingliségben?'

– kezdte Menelaos Apostolou, a ciprusi Nicosia Egyetem professzora.

Annak érdekében, hogy ennek az ősrégi kérdésnek a végére járjanak, Apostolou és társszerzője, Chistoforos Christoforou két különböző tanulmányra bontották a kutatásukat.

Az első tanulmány során a kutatók 269 görögül beszélő férfit és nőt kértek fel arra, hogy írják le, szerintük mi a szingli lét előnye. Ezekből a válaszokból a kutatók 84 különböző előnyt tudtak azonosítani. Majd a második tanulmányban a szakértők az előnyök listáját 612 személy nagyobb csoportjának mutatták be, akiket arra kértek, hogy rangsorolják ezeket a prioritásokat a legfontosabbtól a legkevésbé fontosig.

Ezt követően ezt a 84 juttatást tíz általánosabb kategóriára bontották. És végül ebből a tíz kategóriából a tudósok meg tudták határozni, hogy az egyedülállóság választásának melyik oka emelkedett ki látványosan a többi közül – és talán meglepő módon a legnépszerűbb indok annyi volt, hogy „több idő jut magamra".

Más szóval, a legtöbb ember azért szeret szingli lenni, mert tényleg csak magával akar foglalkozni.

Ami a többi top kategóriát illeti, a második és a harmadik helyet a „céljaimra koncentrálok" és a „senki nem szól bele a dolgaimba" szerezte meg.

Érdemes megjegyezni, hogy a kutatók némi eltérést tapasztaltak a férfiak és nők válaszai között - a tanulmány szerint a férfiak nagyobb valószínűséggel értékelték magasabbra a tíz legfontosabb kategória egyikét, a „flörtölés szabadságát", mint a nők, míg a nők álatlában fontosabbnak tartották a „nincs feszültség és veszekedés" és a „céljaimra való összpontosítás" kategóriákat.

Az életkor is szerepet játszott; az idősebbek a „több időm van magamra" és a „nem csinálok olyan dolgokat, amelyeket nem szeretek" szempontokat magasabbra értékelték, mint a fiatalok.

(Futurism)

A figyelmetekbe ajánljuk