Gabonakörök, spontán égés, emberrablás: a Pentagon szerint veszélyesek az UFO-k

Az űrlények gonoszak?


Négy évvel azután, hogy a The Sun brit bulvárlap az Egyesült Államok Védelmi Hírszerző Ügynökségéhez fordult az információszabadságról szóló törvény iránti kérelemmel, megdöbbentő információkat kapott. Több mint 1500 oldalnyi bizarr, korábban titkosított dokumentációt az UFO-kkal való kapcsolatfelvételről.

Az anyag tele van meghökkentő állításokkal, szó esik a fejlett űrrendszerek általi állítólagos sérülésekről, a nyilvánvaló elrablásokról és a terhességről.

Ez azonban nem jelenti azt, hogy minden ilyen információt el kellene fogadnunk. A The Sun amúgy is egy meglehetősen kétes hírű bulvárlap, így valószínű, hogy a dokumentumokat a lehető legszenzációsabb módon állítják be.

Ezek az információk egyébként a Pentagon rejtélyes tervéből, az Advanced Aerospace Threat Identification Program (AATIP) nevű projektjéből származnak, amely 2007 és 2012 között futott teljesen titokban. A programra 2017-ben derült fény, amikor a New York Times megszerezte a később hitelesnek bizonyult katonai felvételeket, amelyeken látszólag azonosítatlan repülőgépek rendkívül szokatlan módon mozognak.

A Sun szerint a jelentés több mint 300 hasonló esetről számol be, amelyekben emberek azt állítják, hogy a rendellenes találkozások után sérültek meg. E sérülések némelyike úgy tűnt, hogy elektromágneses sugárzás eredménye, vagy energiával kapcsolatos meghajtórendszerek okozták.

És ha ez még nem lenne elég, ezenfelül poltergeistekről, gabonakörökről, spontán emberi égésről, idegenek általi elrablásokról és más paranormális eseményekről is beszámoltak. Legalábbis ezt állítja a bulvárlap.

Rengeteg okunk van arra, hogy szkeptikusak legyünk. Egyrészt a csatorna még nem hozta nyilvánosságra a kapott dokumentumokat. Azt sem tudni, hogy az AATIP milyen ellenőrzési folyamatot alkalmazott a vizsgálatai során. Tehát az is lehetséges, hogy a dokumentumok nem képviselnek mást, mint egy rakás őrültséget.

De tekintve, hogy az amerikai kormány minden eddiginél komolyabban veszi az azonosítatlan légi jelenségek vizsgálatát, lehet, hogy mégis van benne valami. Hogy a Sun szerkesztőségén kívül bárki más is átfésülheti-e valaha ezeket a dokumentumokat, még mindig nem világos. Egyelőre tehát a híreket nem szabad készpénznek venni.


A figyelmetekbe ajánljuk