Kiadta a Pentagon az UFO-jelentését, a NASA igazgatója szerint nem vagyunk egyedül

Kiadta a Pentagon az UFO-jelentését, a NASA igazgatója szerint nem vagyunk egyedül

Azt azonban várni lehetett, hogy nem sok minden derül majd ki az aktákból.

A múlt héten tette közzé az azonosítatlan légi jelenségekkel kapcsolatos régóta várt jelentését a Pentagon. Az akta elsősorban az USA-n kívüli országok gyanús tevékenységét kívánja jobban feltérképezni. Mivel az Egyesült Államoknak egyre nagyobb problémát jelent az idegen nemzetek általi kémkedés lehetősége, úgy gondolták, pontosabb információkra van szükség a hadsereg által észlelt ufókról.

Hetek óta ment a találgatás, hogy vajon mit fog tartalmazni a dokumentum. Azt sejteni lehetett, hogy a Pentagon nem most fogja leleplezni a zöld marslakókat, de az elmúlt egy-két évben megsokszorozódtak azok a felvételek, amelyen azonosítatlan repülő tárgyakat észlelnek az amerikai haditengerészet tagjai, ezért nagy volt a kíváncsiság.

Az Amerikai Védelmi Minisztérium által nyilvánosságra hozott jelentés alapján azonban a regisztrált 144 esetből 143-ra nem sikerült magyarázatot adni. Az egyetlen eset pedig egy nagy léggömb lehetett.

A dokumentumhoz hozzáfért Bill Nelson, a NASA igazgatója is, aki a CNN-nek adott interjújában elmondta, hogy a titkosított verziót is látta.

Az egykori szenátor és asztronauta a NASA szakembereivel próbál most utánajárni az észleléseknek, de ehhez idő kell. Azt azonban elmondta, hogy az objektumok nem feltétlenül földön kívüli eredetűek lehetnek. Elképzelhető az is, hogy a rivális országok technológiájának köszönhető, hogy nem tudták azonosítani a jelenségeket – ezt azonban nehezen hiszi.

Arra a kérdésre pedig, hogy hisz-e a földönkívüliekben, Nelson azt válaszolta, hogy nem gondolja, hogy egyedül vagyunk az univerzumban.

A figyelmetekbe ajánljuk