A Harvardon olyan eszközt építenek, amivel sokkal könnyebb lesz az UFO-kat lefotózni

A Harvardon olyan eszközt építenek, amivel sokkal könnyebb lesz az UFO-kat lefotózni

Avi Loeb, a Harvard professzora már régóta nyíltan kiállt amellett, hogy komolyabban kell venni a földönkívüli élet kutatását.


Loeb ennek fényében azt reméli, hogy a következő néhány évben egy igazi, nagy felbontású képet tud elkészíteni egy UFO-ról – derült ki a Guardiannek adott új interjújából:

Nagyon szeretném, ha a következő generáció szabadon beszélhetne erről, és ha ez a mainstream részévé válna. Remélem, hogy azzal, hogy nagy felbontású képet kapunk valami szokatlanról, vagy bizonyítékot találunk rá – ez az elkövetkező egy-két évben nagyon is lehetséges –, ami megváltoztatja a felfogásunkat.

The First Sign of Intelligent Life Beyond Earth című könyvében azt állította, hogy a 2017-ben a Naprendszerünkön keresztül sodródó csillagközi objektum inkább egy idegen szonda lehetett, mint egy unalmas űrszikla. Akkoriban Loeb azt mondta, hogy sok kollégája távol tartja magát az UFO-kutatásoktól, és általában természetes eseményként vagy összeesküvés-elméletek tárgyaként utasítják el az eredményeket.

A professzor vezeti egyébként a Galileo projektet is, amelynek keretében egy több mint 100 tudósból álló csapat rendkívül kifinomult teleszkópok hálózatát próbálja megalkotni. Az első teleszkóp idén nyáron kezdi meg működését a Harvard Egyetem csillagvizsgálójának tetejéről, amelyet éjjel-nappal működő infravörös kamerákkal, rádióérzékelővel, hangérzékelővel és magnetométerrel szereltek fel a nem vizuális objektumok észlelésére.

Olyan utat választottunk, amelyet még senki nem próbált. Lehet, hogy épp ezért járunk majd sikerrel

– mondta lelkesen a kutató.

Loeb szerint az erős UFO-bizonyítékok megörökítése, beleértve a nagy felbontású képet, amelyet reményei szerint a következő két évben készít, megnyugtathatja a fiatalabb tudósokat, akiket elijesztettek az idősebb, cinikusabb tömegek. Ha pedig ez sikerül neki, akkor talán végre komolyabban lehet venni az UFO-kutatást.

A figyelmetekbe ajánljuk