ufo és tehén

A Pentagon egyre komolyabban veszi az UFO-észleléseket

Az Egyesült Államok védelmi minisztériuma, a Pentagon bejelentette, hogy egy új munkacsoportot hoz létre, amely a korlátozott légtérben érzékelt UFO-észlelésekről szóló jelentéseket fogja kivizsgálni és elemezni.

A csoportot, amely a Repülő Tárgyak Azonosítását és Kezelését Koordináló Csoport (AOIMSG) nevet kapta, a hírszerzésért felelős védelmi államtitkár, a vezérkari főnökök egyesített bizottságának vezetője és a nemzeti hírszerzési igazgató hivatalának munkatársai felügyelik.

Az amerikai védelmi miniszterhelyettes, Kathleen Hicks szerint az azonosítatlan repülő jelenségek (UAP) jelenléte a korlátozott légtérben repülésbiztonsági kockázatokat jelent a légi személyzet számára, nem mellesleg nemzetbiztonsági aggodalmakat is felvethet.

Washington nem is elsősorban a földönkívüliek jelenlététől aggódik: elsősorban a drónokkal és más repülő eszközökkel folytatott kínai kémtevékenységek foglalkoztatják.

Az új munkacsoport az amerikai haditengerészet 2020 augusztusában felállított, azonosítatlan repülő jelenségeket vizsgáló munkacsoportjának az utódja lett, és a feladatköre sem változik nagyban: a repülő tárgyak észlelése, azonosítása és tulajdonságaik megállapítása, valamint az általuk jelentett lehetséges fenyegetések értékelése és csökkentése.

A munkacsoport felállítására azért is lehetett szükség, mert a júniusban közzétett 144 észlelésről kiderült, hogy nem állt elegendő mennyiségű adat a titokzatos repülő tárgyak azonosításához.

Számokban: 143-ra nem sikerült magyarázatot adni. Az egyetlen eset pedig egy nagy léggömb lehetett.

A Pentagon tavaly három olyan videót is nyilvánosságra hozott, amelyet az amerikai haditengerészet pilótái készítettek. Az elsőt felvétel 2004 novemberében készült, a másik kettőt 2015 januárjában. Mindhárom objektum azonosítatlan repülő jelenségnek számít.

(Futurism / MTI)

A figyelmetekbe ajánljuk