UFO a levegőben

Egy amerikai tudós azt állítja, hogy földönkívüliektől származó tárgyakat vizsgál

Meredek interjút adott Garry Nolan, de konkrét bizonyítékok nélkül egyelőre nehezen hihető a történet.

Garry Nolan, a Stanford Egyetem professzora akkor szerzett nevet magának, amikor egy interneten keringő állítólagos földönkívüli csontváz létezését cáfolta meg egy tanulmányában, hiteltelenítve azt az állítást, hogy az apró csontváz egy idegen baba" volt.

Az ufóközösségnek nem tetszett, hogy ezt mondtam. De az igazság a tudományban van

mondta Nolan a Vice-nak adott friss interjújában.

Nolan amúgy nem ennyire szkeptikus az állítólagos azonosítatlan légi jelenségekkel (UAP) – ez az Egyesült Államok által preferált kifejezés arra, amit általában UFO-nak neveznek – kapcsolatban, amelyeket most is vizsgál. Elmondása szerint miután a CIA megkereste Nolant, a kormány arra kérte, hogy vizsgálja meg azon pilóták adatait, akik közel kerültek az állítólagos UFO-khoz.

Az Amerikai Védelmi Minisztérium által nyilvánosságra hozott jelentése alapján egyébként a regisztrált 144 esetből 143-ra nem sikerült magyarázatot adni. Az egyetlen eset pedig egy nagy léggömb lehetett.

A tesztek eredményei azt mutatták, hogy a pilóták többsége, akik a közelébe kerültek egy azonosítatlan légi jelenségnek súlyos agykárosodást szenvedtek. Arra a kérdésre, hogy milyen ember által alkotott műszer végezhetne hasonló agykárosodást, Nolan egy elektromos transzformátort említett, amely annyi energiát bocsát ki, hogy az emberi test lényegében elégne.

Nolan azt is elmondta a Vice-nak, hogy a kormány megbízásából körülbelül 10 vagy 12 állítólagos UFO-balesetekből származó fémdarabot is elemzett, és állítása szerint néhány minta „nem az ember alkotta anyagok szabályai szerint működtek" ez arra az izgalmas, bár távoli lehetőségre utal, hogy olyan technológia darabjait találhatták meg, amelyet még nem érhetünk.

Persze érdemes a helyén kezelni a professzor interjúját, de a Vox cikke szerint a Nolan szavaival még a Pentagon is egyetért. A pilóták agykárosodásáról MRI-felvételek készültek, több orvosi adat is rendelkezésre áll, és a Stanfordon dolgozó professzor akár hiteles forrás is lehet, miután már egyszer megcáfolt egy valótlan UFO-hírt. Így még az is elképzelhető, hogy tényleg meglátogattak már minket a földönkívüliek.


A figyelmetekbe ajánljuk