csók a falon

Ezekben a szakmákban csalják meg gyakrabban az emberek a párjukat

A listáról azért senki ne vonjon le messzemenő következtetéseket.


A tanulmányokat röviden szemléző PsyBlog oldala mutatta be, hogy a pénzügyekben, a repülésben és az egészségügyben dolgozók csalják meg leginkább a partnerüket. Mint egy másik nemrégiben készült tanulmányból kiderült: a megcsalás gyakoribb, amikor az emberek elérik a mérföldkőnek számító születésnapokat, például a 29., 39. és 49. életévüket.

Íme a kilenc szakmai lista az egyik hűtlenségi társkereső weboldal számára végzett felmérésből:

  1. Pénzügyi (bankárok, brókerek, elemzők stb.)
  2. Repülés (pilóták, légiutas-kísérők, légiutas-kísérők stb.)
  3. Egészségügy (orvosok, ápolók, ápolási asszisztensek stb.)
  4. Üzleti (vezérigazgatók, menedzserek, titkárnők stb.)
  5. Sport (sportolók, edzők, képviselők stb.)
  6. Művészet (zenészek, modellek, színészek, fotósok stb.)
  7. Éjszakai élet (DJ-k, táncosok, pincérek stb.)
  8. Kommunikáció (újságírók, PR-osok stb.)
  9. Jogi (ügyvédek, titkárok, ügyészek, bírák stb.)

Emellett több mint 5000 olyan nőt kérdeztek meg, akik jelenleg is félrelépnek, vagy már megcsalták a partnerüket.

A felmérésből kiderült, hogy kétharmaduk a munkahelyén csalta meg partnerét, mindezt annak ellenére, hogy 85 százalékuk szerint jobb elkerülni a kollégákkal való kapcsolatokat.

A munkahelyi románc előnye azonban a megkérdezettek szerint, hogy ott könnyebb találni valakit, aki ráadásul még a munkát is izgalmasabbá teszi.

Természetesen a legnagyobb problémát viszont az jelentette, ha a munkahelyi románc rosszul végződött, és az illetővel tovább kellett dolgozni.

Egy másik, 42 ezer felnőtt bevonásával végzett tanulmányból az derült ki, hogy az emberek nagyobb valószínűséggel lépnek félre, amikor egy mérföldkőnek számító születésnaphoz közelednek, mint például a 30, 40 vagy 50 éves kor. Ennek oka az „értelemkeresés".

A tanulmány szerint az emberek az életük értelmét vizsgálják, amikor egy új évtizedhez közelednek. Ilyenkor hajlamosak szélsőségesen megállapítani, hogy életüknek van-e értelme, vagy nincsen. Mivel egyesek nehezen tudnak megbékélni azzal, ha utóbbira következtettek, előfordulhat, hogy házasságon kívüli viszonyt keresnek.

A figyelmetekbe ajánljuk