edzőgyakorlat

4 edzőgyakorlat, amit jobb elkerülni

Nehéz időt szakítani az edzésre, de ha lehetőség adódik, érdemes megfelelően kihasználni az időt. Bár mindenfajta mozgás jót tesz, akadnak olyan gyakorlatok, amelyek hatékonyabbak és biztonságosabbak. Miért pazarolnád az energiádat olyan edzőgyakorlatokra, amelyeket jobb lenne elkerülni? Pláne akkor, ha most kezdtél bele!


Superman

superman

Shutterstock

A superman egy saját testsúlyos gyakorlat, amely a hát alsó részét célozza meg. Azonban arra kényszeríti az alsó hátizmunkat, hogy ismétlődően túlfeszítse magát, ez pedig akár még több hátfájáshoz vezethet.

Ez is érdekelhet: Hasból szeretnél fogyni? Egy szakértő szerint ez a leghatásosabb módszer

Figyelmesen a súlyokkal!

Shutterstock

Ha a farizmaidat és a lábaidat szeretnéd erősíteni, akkor a súlyzós plyometrikus gyakorlatok, mint például a súlyzós guggolás, fontos lehet. De amikor az ilyen gyakorlatoknál súlyzót használunk, hajlamosak lehetünk túl nagy súlyokkal kezdeni, ami óriási nyomást gyakorolhat a hátra és az ízületekre. Ugyanezen izmok erősítésére érdemes testsúlyos gyakorlatokkal próbálkozni a legelején.

Lábnyújtó gépek

Shutterstock

Bár néhány edzőgép kiválóan alkalmas a formálásra és bizonyos izomcsoportok erősítésére, a lábnyújtó gépek nem tartoznak közéjük. Ezek a masinák feszülést gyakorolnak az elülső keresztszalagra (ACL), és növelik a térdkalács jobbra vagy balra csúszásának kockázatát. A gépek helyett érdemes guggolásokat, kitörést és bolgár guggolásokat végezni. Az egylábas gyakorlatok pedig különösen jók lehetnek.

Ez is érdekelhet: Tényleg jó vizet inni edzés után? − ezt mondják a szakértők

Orosz twist

Shutterstock

Az orosz twist nem tud olyannyira hatékony lenni, ha nem teljes precizitással végezzük. (De természetesen ez majdnem minden gyakorlatra igaz.) Ám az orosz twist könnyen veszélyes is lehet az ágyéki porckorongokra nehezedő terhelés miatt. Ezért jobb, ha az elején olyan gyakorlatokkal kezdünk, ahol a törzs statikusan tud dolgozni.

A figyelmetekbe ajánljuk