iphone törésteszt
Nem sokat kellett várni, hogy az október elején bemutatott iPhone 12-eseket jól ledobálják.

A törésteszten azt várta volna az ember, hogy ripityára törik majd az Apple új telefonjait, de ez csak részben sikerült. A kísérletet először a hátlap terhelhetőségével kezdték, aminek az eredménye aggodalomra adott okot a folytatást illetően – legalábbis a sima iPhone 12-nél biztosan. Amíg a Pro verziónak meg sem kottyant a dobás, addig a 12-es az első ejtés után összetört. Elméletileg a telefonok hátulját ugyanaz a matt üveg borítja, mégis látható különbség volt a végeredményt követően.

Ez annak is lehet köszönhető, hogy a két keretet különböző anyag borítja: az iPhone 12-t alumínium, az iPhone 12 Prót pedig rozsdamentes acél. Ezeket is tesztelték, és kisebb sérüléseket leszámítva mindkettő jól vizsgázott. A végére maradt az igazi próbatétel, ugyanis az Apple elmondása szerint a Ceramic Shield üveg, ami a mobilok előlapjára került, négyszer strapabíróbb az eddig használt üvegeknél.

És a dobások után ez be is bizonyosodott, hiszen több tucat próbálkozás után sem tört össze egyik telefon.

Azért érdemes tokot és üvegfóliát használni, mivel nagyban függ attól, hogy milyen szögben és magasságból esik le a készülék, illetve ahogyan megszaporodtak a tördelős videók, volt, ahol egészen más eredmény született.


A figyelmetekbe ajánljuk