Megújul a passzív-agresszív mosolygós emoji is.


Jövőre több mint 200 új emoji érkezik a telefonokra, jelentette be a Unicode Consortium. A 2021-es kínálatban három új nevetős arcot és két új szívet is találunk. A változtatások többsége azonban a nemek és a bőrszínek kombinációját érinti. Az Unicode ezzel igyekszik tovább bővíteni a különböző csoportok skáláját, és a lehető legszínesebbé tenni az emojilistát, amiket itt lehet megnézni.

A pontosan 217 új hangulatjel megjelenése a gyártóktól is függ, hogy mikor illesztik bele a telefonokba, de Androidos és IOS-en is megtalálhatóak lesznek. A most bejelentett csomag egyébként a 13.1-es frissítés része, de a felhasználók még csak a közeljövőben találkozhatnak a 13.0-ás verzióval, ahol többek között a klasszikus mosolygós fej egy könnycseppet is elhullajt, amivel még furcsább lesz a hangulatjel amúgy sem őszinte mosolya.

Friss

MIT

Olyan arcmaszkot terveznek, ami elpusztítja a koronavírust

A hagyományos arcmaszkok ugyan hatékonynak bizonyultak a koronavírus terjedésének mérséklésében és csökkentik a fertőzés kockázatát, azonban nem nyújt száz százalékos védelmet. A Massachusetts Institute of Technology (MIT) kutatói azonban egy lépéssel többet szeretne: olyan maszkot, ami inaktiválja a vírusokat.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

A figyelmetekbe ajánljuk