Az Apple Inc. legújabb operációs rendszere már nem lesz kompatibilis az összes eszközzel.

Az Apple idén ősszel megjelenő iOS 15-ös szoftvere már nem fogja támogatni az A9-es és régebbi chipeket. Így a legújabb operációs rendszer nem fut majd az iPhone 6s-n, az iPhone 6s Plus-on, valamint az eredeti iPhone SE-n sem.

Erre viszont számítani lehetett, hiszen az amerikai vállalatnak nem ez az első olyan innovatív megmozdulása, amivel kizárja néhány készülékét. Hiszen az iOS 13 már nem működött az előző generációs készülékeknél sem, mint az iPhone 6 és a hatodik generációs iPod touch.

Az iPhone 6s és Plus még 2015 őszén jelentek meg, így az Apple mindössze 6 évig támogatta őket, amit pont annyi idő, hogy technikai szempontból egy telefont elavultnak minősítsenek. Az információk szerint az iPadOS 15 esetén is ugyanezt a szigorítást szorgalmazná a cég, ezért a táblagépekre tervezett mobilszoftver nem fog funkcionálni a negyedik generációs iPad minin, az iPad Air 2-n és az iPad 5-ön.

Az iOS 15-öt előre láthatólag júniusban mutatja be az Apple éves fejlesztői konferenciáján, ekkor fog elindulni az első béta verzió is.


Forrás: szifon.com

Friss

UFOkról készít dokusorozatot JJ Abrams

A négy epizódos miniszéria címe szimplán csak UFO lesz.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Így működik az agyunk a nappali álmodozás alatt

A pszichológiának vannak válaszai a nappali álmodozásra is.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

A klíma megfelelő telepítésén nem érdemes spórolni (x)

Egy jó minőségű klíma kiváló választás, ha sok éven át szeretné élvezni a kellemes hőmérsékletet, jó közérzetet otthonában. Ahhoz viszont, hogy a klímája megbízhatóan, hatékonyan és költségtakarékosan működjön, megfelelően kell azt telepíteni.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk