iphone-ok
Kardiológusok arra figyelmeztetnek egy új tanulmányban, hogy szívritmus-szabályozóval veszélyt jelenthet ránk az Apple terméke.


Az iPhone 12-ben mágnesek találhatóak, hogy könnyedén rátapadhasson a telefonunk a MagSafe töltőre, továbbá könnyen tudjuk csatlakoztatni bizonyos kiegészítőket hozzá. Ugyanakkor a technológia fejlesztésénél talán nem gondolták át, hogy a mágnesek rossz hatással lehetnek bizonyos vásárlókra. A pacemakereknek ugyanis van egy kapcsolójuk, ami mágneses tér hatására kikapcsolhatja a készülékünket a szervezetünkben.

Kardiológusok éppen ezért megvizsgálták, hogy valóban ki tudja-e kapcsolni a szívritmus-szabályozót az okoskészülékben található mágnesek. Arra jutottak, hogy ha a minket életben tartó szerkezethez közel tesszük a telefont, akkor azzal kockáztatjuk a saját életünket ilyen esetben.

Ráadásul a kutatásuk eredménye nagyon egyértelmű és kizárólagos eredménnyel jár. Valahányszor elég közel tették a telefont a szerkezetekhez, minden egyes alkalommal leállt a működése, szögtől vagy iránytól függetlenül. Ha valaki mellzsebébe teszi a készüléket, egészen biztosan nem éli túl pacemakerrel.

Ami viszont nyitott kérdés, hogy az iPhone 12 veszélyesebb-e a többi készüléknél a betegekre. Korábbi tanulmányok alapján azok a telefonok nem jelentenek nagy veszélyt, amik nem tartalmazzák ezt a mágneses technológiát. Ugyanakkor akadnak fitneszhez használt eszközök, amik viszont ugyanúgy potenciális veszélyt jelentenek.

Szóval egy szélesebb körű kutatásra lenne szükség nagyon sok és sokfajta okoseszközzel tesztelve. Addig is ha iPhone 12-esed van és pacemakered, feltétlenül kérdezd meg az orvosodat, hogy milyen távolságot javasol a mellkasodtól, amivel biztonságosan használhatod!

(Forrás: Gizmodo)

A figyelmetekbe ajánljuk