Egy első generációs iPhone.

15 éves lett az iPhone – 5 dolog, amit nem tudtál az első szériáról

2007. január 9-én Steve Jobs bemutatta a legelső iPhone-t, amelyet egyszerűen Apple iPhone-nak neveztek el. Tegnap, azaz június 29-én volt 15 éve, hogy hivatalosan is elkezdték forgalmazni a telefont. A terméket a Macworld konferencián mutatták be, és azt mondták róla, hogy egy forradalmi mobil termék. Igazuk lett. Az alábbi cikkben öt olyan érdekességet mutatunk be, amit valószínűleg nem tudtál a 15 éve megjelent első szériás iPhone-ról.


Csak a 2G

Az eredeti iPhone egy kizárólag 2G-s okostelefon volt. Az olyan vállalatok, mint a Nokia és a Blackberry akkoriban már rendelkeztek 3G-képes okostelefonokkal. Az iPhone azonban támogatta a 2,4 GHz-es WiFi-t a gyorsabb internet-hozzáférés érdekében.

Csak kép, semmi videó

Josh Power/Unsplash

Az eredeti iPhone egyetlen 2 megapixeles kamerával érkezett, és csak képeket tudott rögzíteni, videófelvételt nem támogatott. Az okostelefonból kimaradt a szelfikamera is. Valójában az iPhone 4 volt az első iPhone, amelyikben volt dedikált előlapi kamera.

Na de hol az App Store?

Egy IPhone men\u00fcrendszere.

James Yarema/Unsplash

El tudod hinni, hogy az eredeti iPhone-t App Store nélkül árulták? Ez azt jelenti, hogy csak azokat az alkalmazásokat lehetett használni, amelyek már alapból elérhetőek voltak a készüléken. Az App Store valójában egy évvel később, az iPhone 3G megjelenésével együtt érkezett az iPhone-ra, több mint 500 ingyenes és fizetős alkalmazással.

Nincs cserélhető akkumulátor

Az Apple iPhone megjelenésekor a kivehető akkumulátorral rendelkező telefonok voltak divatosak. A legelső iPhone azonban nem cserélhető akkumulátorral érkezett, és a vállalat a mai napig ragaszkodik ehhez a formulához.

Az Apple már 2007-ben készített egy Bluetooth fülhallgatót

Dagny Reese/Unsplash

Manapság a legtöbben Bluetooth fülhallgatót használnak, és az Apple már 2007-ben, az eredeti iPhone megjelenésekor készített egyet. Az Apple később újra feltalálta a Bluetooth fülhallgatót az AirPods bevezetésével, amely az egyik első, és kereskedelmi szempontból talán legsikeresebb ilyen eszköz a világon.

Forrás: GIZBOT

A figyelmetekbe ajánljuk