Tévhitek, amiket a filmek hitettek el velünk

Tévhitek, amiket a filmek hitettek el velünk

A filmekben mindenki ember feletti képességekkel, kilenc élettel, remek fegyverkezeléssel születik. A mozik világa olykor szeret túlozni, de fontos tudni, hogy ezek a tények egyáltalán nem valósak.


​História: Egy kézigránát biztosítója foggal is kioldható. Ezzel szemben az igazság: Ha valóban foggal próbálnánk kinyitni, elbúcsúzhatnánk a fogainktól.

História: Egy lakattal zárt ajtó kinyithatunk úgy, ha rálövünk fegyverrel. Ezzel szemben az igazság: A lakat bilincs része vasból készült, így bármennyire próbálkozhatunk sosem fog kinyílni.

História: A boncolás során minden kiderül és maga a bűnügy is megoldhatóvá válik. Ezzel szemben az igazság: Ez az eljárás leginkább a bizonyítékgyűjtést segíti.

Giphy

História: A cigarettacsikktől berobban a benzin. Ezzel szemben az igazság: Valóban begyulladhat a benzin, mivel a benzin gyulladási hőmérséklete nagyjából 260-280°C, a cigi égéspontja pedig 600°C fölött is mozoghat. A cigaretta azonban csak az emberek szájában, szívás közben tud felhevülni annyira, hogy elérjék azt a hőmérsékletet, ami által a robbanás előidézhető. Ebből kiindulva, ha simán beledobjuk a csikket, a benzin nem fog lángolni.

História: Egyszerre két fegyverrel könnyű lőni és nagyon jól néz ki. Ezzel szemben az igazság: Egyszerre két helyre célozni nehezebb, mint gondolnánk, a fegyvereket pedig eleve nehéz megtartani.

História: A vízben könnyedén lelőhetünk valakit. Ezzel szemben az igazság: Egy kis fizika. A víz 800-szor sűrűbb, mint a levegő. Ennek okán pedig a tárgyak, amelyek a vízben mozognak, óriási ellenállással találkoznak, amely lelassítja a mozgásukat. Ha valaki úszik a vízben, a másik pedig a partól akarja lelőni az függőleges lövés, így a fénytörés miatt szinte lehetetlen eltalálni az illetőt.

História: A hangtompítók teljesen elveszik a fegyver hangját, így senki sem hallja, ha hangtompítós fegyverrel lövünk. Ezzel szemben az igazság: Ez nem teljesen igaz, ha elsütik a fegyvert hallani, csupán nem olyan éles hanggal.

(Brightside)

A figyelmetekbe ajánljuk