szex

Egy évtized alatt rohamosan csökkent a számuk a nőkhöz képest.


A Washington Post szemlézett egy új kutatást, ami az emberek szexuális életüket vette gorcső alá. A 2018-ig bezárólag gyűjtött éves adatokból pedig az derült ki, hogy összességében az Egyesült Államokban sokkal kevesebben élnek szexuális életet korunkban, mint évtizedekkel korábban. 1996-ban még az emberek 51 százaléka vallotta azt, hogy hetente egyszer legalább szexuális életet él. Ez 2018-ra lecsökkent 39 százalékra.

Ami nagyon érdekes az adatok közt, az a fiatal felnőttek átlagos szexuális aktivitásának röhamos csökkenése. A 18 és 30 év közötti férfiaknál különösen drasztikus a változás. Ugyanis a nők és a férfiak a trendek szerint többnyire egyforma arányban nem kopuláltak.

2008 és 2018 között viszont majdnem megtriplázódott azon férfiak aránya, akik az adott évben saját bevallásuk szerint egyáltalán nem szexeltek, 10 százalékról 28 százalékra nőtt. Ezzel szemben ugyanebben a korcsoportban a nők esetében 10 százalékkal kevesebbre, 18 százalékra nőtt nagyjából 8 százalékról 2008 óta.

Ami az egész korcsoportot illető, nőket és férfiakat egybe véve, 1989-ben 14 százalék mondta azt magáról, hogy az adott évben nem volt pajkos egyáltalán, 2018-ban ez 23 százalékra nőtt. Harmincasok esetében mindössze 1 százalékot nőtt az arány ugyanebben a periódusban, negyveneseknél szintén 1 ötveneseknél pedig 3 százalékot. A 60 feletti korcsoport pedig stabilan tartotta magát az évek során 50 százalék körül.

A figyelmetekbe ajánljuk