A kengurukra gondolva, szinte biztos, hogy nem az Egyesült Királyság jut eszünkbe először. Pedig van egyetlen faj, ami az elmúlt évtizedekben a szigetországon – nem Ausztráliában – is terjedni kezdett.

A Bennett-kenguru, azaz a vörösnyakú wallaby körülbelül egy évszázada jelent meg a briteknél. Eredetileg állatkertekbe és magángyűjteményekbe importálták őket, ahol népszerű látványosságok voltak, a wallabyk azonban ügyes menekülő művészek, továbbá nagyon jól alkalmazkodnak a különböző éghajlati adottságokhoz – tudjuk meg a Conversation beszámolójából.

Sokan persze szándékosan engedték szabadon ezeket az állatokat a második világháború alatt, melynek köszönhetően gyakorlatilag létrejött egy egész populáció a Peak District Nemzeti Parkban. A vadon élő kengurukat kertekben, országutaknál és autópályáknál szokták észlelni.

A Dél-Walesi Egyetem egyik munkatársa, Anthony Caravaggi és kollégái két éve kezdték el gyűjteni az észlelésekről szóló adatokat, most pedig tanulmányban számolnak be az eredményekről. A csapat 2008 és 2018 között összesen 95 igazolt esetet talált, a legtöbb észlelés Anglia déli részén történt.


Friss

Íme, 3 tipp, hogy feldobd magad, ha szomorú vagy

Mutatunk néhány tippet, ha fel szeretnénk dobni magunkat szomorúság esetén.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Készíts te is házilag limonádét!

A limonádé a nyár egyik legkedveltebb itala. Nagy szükségünk van rá, főleg ebben a hőségben.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

3 légzéstechnika, amellyel könnyebben álomba ringathatod magad

A hosszú munkanapokkal, különféle feszültségekkel, szülői kiégéssel vagy más érzelmileg kimerítő helyzetekkel teli, elfoglalt és gyors tempójú társadalmunk megnehezítheti a valós relaxációt, a kikapcsolódást és a pihentető alvást. Rengetegen küszködnek valamilyen alvásproblémával, ám egyes légzőgyakorlatot segíthetnek megnyugodni, s ezzel együtt elaltatni minket.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk