Egy nemrégiben készült tanulmány kimutatta, hogy az egészséges D-vitamin szinttel rendelkező emberek ritkábban fertőződnek meg a koronavírussal, de fertőződés esetben is a szövődmények kevésbé súlyosak.Amennyiben további kutatások is megerősítik, hogy a D-vitamin segíthet megakadályozni a koronavírus-járvány tömeges terjedését, akkor ez egy viszonylag olcsó és kiszámítható stratégiává alakulhat a járvány kezelésében.

D-vitamin termeléshez napsütés kell, megfelelő táplálkozás és táplálkozást kiegészítő vitaminok.

d-vitamin

Unsplash/Michele Blackwell

A D-vitamin hiány meglepően gyakori az Egyesült Államokban, a lakosság körülbelül 42 százalékát érinti. A vizsgálatok a D-vitamin (ami valójában hormon, nem vitamin) alacsony szintjét a fáradtsággal, izom- és csontfájdalommal, hajhullással, legyengült immunrendszerrel, száraz bőrrel, valamint a depresszióval kapcsolják össze.

Bővebben a témáról a BigThinken olvashatsz.

Friss

Peruban nyert díjat Felméri Cecília filmje, a Spirál

Nem ez az első nemzetközi filmes díj, amit sikerült elnyernie a rendező lélektani krimijének.
TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ezért fáj annyira a visszautasítás

Előfordulhat, hogy nem kerültünk be az iskolai sportcsapatba, vagy épp szakítottak velünk. Ilyenkor nagyon fáj a visszautasítás érzése. Vajon miért?

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

A klíma megfelelő telepítésén nem érdemes spórolni (x)

Egy jó minőségű klíma kiváló választás, ha sok éven át szeretné élvezni a kellemes hőmérsékletet, jó közérzetet otthonában. Ahhoz viszont, hogy a klímája megbízhatóan, hatékonyan és költségtakarékosan működjön, megfelelően kell azt telepíteni.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk