Egy nemrégiben készült tanulmány kimutatta, hogy az egészséges D-vitamin szinttel rendelkező emberek ritkábban fertőződnek meg a koronavírussal, de fertőződés esetben is a szövődmények kevésbé súlyosak.
Amennyiben további kutatások is megerősítik, hogy a D-vitamin segíthet megakadályozni a koronavírus-járvány tömeges terjedését, akkor ez egy viszonylag olcsó és kiszámítható stratégiává alakulhat a járvány kezelésében.
D-vitamin termeléshez napsütés kell, megfelelő táplálkozás és táplálkozást kiegészítő vitaminok.
A D-vitamin hiány meglepően gyakori az Egyesült Államokban, a lakosság körülbelül 42 százalékát érinti. A vizsgálatok a D-vitamin (ami valójában hormon, nem vitamin) alacsony szintjét a fáradtsággal, izom- és csontfájdalommal, hajhullással, legyengült immunrendszerrel, száraz bőrrel, valamint a depresszióval kapcsolják össze.
Bővebben a témáról a BigThinken olvashatsz.