Ennyi pénzért biztosan nem megszokott fagyasztott szendvics és üdítő kombinációját szolgálják már fel.


A múlt héten megírtuk, hogy végre van egy kényelmes repülő, ami szállodaként üzemel. Az egyetlen szépséghibája a hotelnek, hogy szándékosan olyan ételeket szolgálnak fel, amiket a repülőkön amúgy is, és azért a turistaosztályoknál tudjuk, hogy nem az ételkülönlegességeiről híresek. Most viszont végre ehetünk jót is egy utasszállítón.

Igaz, itt sem mozdul egy centit se a gép. Ahogy az összes légitársaság, úgy Singapore Airlines is súlyos dollármilliárdokat veszített a koronavírus okozta leállásokkal. De a szingapúri légitársaság a bevételkiesést jóval környezetkímélőbben próbálja kompenzálni, mint mondjuk azok az ázsiai utak, amik a „semmibe vezetnek".

Singapore Airlines

Úgy döntöttek, hogy két Airbus A380-as repülőjüket is étteremmé alakítják egy hétvégére, és október 24 és 25 között a vendégek vacsorázhatnak egyet, majd utána egy filmet is megnézhetnek. A legdrágább étkezést 642 dollárért lehet elfogyasztani (nagyjából kétszázezer forint), ami biztosan nem a megszokott fagyasztott szendvics és üdítő kombinációja lesz. A legolcsóbb menüsor viszont már 40 dollártól (körülbelül tizenkétezer forint) is elérhető volt.

Azért csak volt, mert az ötlet annyira népszerű lett, hogy a jegyeket kevesebb mint fél óra alatt elkapkodták. Valószínűleg, ha a légitársaság megnyitotta volna a teljes, 471 fős férőhelyet, akkor se lett volna sokkal több idő, de a vírus miatt csupán a helyek felét értékesítették.

Aki lemarad volna a lehetőségről, és nem sajnál nagyjából 300 ezer forintnak megfelelő dollárt az házhoz is rendelheti a Singapore Airlines első osztályú étkezési élményét, ami tartalmazza az étkészletet, a papucsokat és egyéb kiegészítőket.

(The Guardian)

A figyelmetekbe ajánljuk